Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
05 19

Karybos ekspertas: tikrasis Rusijos puolimas dar priešakyje

Rusijos pajėgoms jau antrą savaitę niokojant pasienio gyvenvietes Charkivo srityje, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad reikia laukti antrosios puolimo bangos. Panašios nuomonės laikosi ir karybos ekspertas Egidijus Papečkys, nurodęs, kad kol kas padėtis yra stabili, bet artimiausią mėnesį laukia didesnės Rusijos pastangos pulti.
Mobilizuoti Rusijos rezervistai
Rusijos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Karybos ekspertas E.Papečkys šeštadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ publikuotoje karo apžvalgoje įvertino, kad padėtis fronte stipriai nepasikeitė: vyksta intensyvūs mūšiai, o Rusijos pajėgos reikšmingų pasiekimų neturi.

Tačiau jis atkreipė dėmesį į žalą, kurią Ukrainos gynėjams daro Rusijos aviacija: „Ji veikia labai aktyviai, tačiau patiria ir nuostolių. Gaila, bet kol kas ji vis dar padaro daugiau žalos“.

Eksperto nuomone, jeigu rusai neturėtų galimybės kasdien numesti tiek sklandančių bombų, ukrainiečių padėtis būtų lengvesnė. Negana to, Ukrainos oro gynybos pajėgumai labiausiai priklauso nuo Vakarų paramos, tačiau „ženkliai ją padidinti nėra galimybių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas