Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Katalonijos parlamentas balsuos dėl naujo regiono vadovo paskyrimo

Katalonijos parlamentas ketvirtadienį surengs debatus dėl naujo kandidato į regiono vadovus Jordi Turullo ir vėliau balsuos dėl jo paskyrimo.
Jordi Turullas
Jordi Turullas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Visgi J.Turullui gali būti užkirstas kelias tapti regiono vadovu dėl jo vaidmens Katalonijai bandant atsiskirti nuo Ispanijos.

„Siūlysiu parlamentui Jordi Turullo kandidatūrą į regiono vadovo postą“, – sakė Katalonijos parlamento pirmininkas Rogeris Torrentas žurnalistams trečiadienį vėlai vakare.

Kiek anksčiau trečiadienį J.Turullas gavo šaukimą penktadienį atvykti į teismą.

Buvęs Katalonijos vyriausybės atstovas spaudai figūruoja tyrime dėl Katalonijos bandymo atsiskirti nuo Ispanijos. Jis paliktas laisvėje už užstatą.

J.Turullas bus jau trečiasis katalonų separatistų kandidatas į regiono vadovo postą. Keli bandymai perrinkti į šį postą nušalintą Katalonijos lyderį Carlesą Puigdemont'ą buvo nesėkmingi, o dar vienas kandidatas - kalinamas regiono atsiskyrimo nuo Ispanijos aktyvistas Jordi Sanchezas – anksčiau trečiadienį atšaukė savo kandidatūrą.

„Tai didžiulė garbė. jei parlamentas per balsavimą pareikš pasitikėjimą manimi, negailėdamas jėgų dirbsiu dėl 7,5 mln. katalonų pažangos ir apsaugos“, – parašė J.Turullas socialiniame tinkle „Twitter“ po to, kai buvo oficialiai įvardytas kandidatu.

Kiek anksčiau trečiadienį Aukščiausiojo Teismo teisėjas išdavė šaukimus J.Turullui ir kitiems katalonų separatistų lyderiams, kurių atžvilgiu atliekamas tyrimas, penktadienį atvykti į teismą išklausyti kaltinimų.

VIDEO: 15min paaiškina: kodėl daug katalonų nori nepriklausomybės?

Kaip rodo trečiadienį paviešinti teismo dokumentai, teisėjas penktadienį taip pat spręs, ar skirti J. Turullui ir kitiems separatistų lyderiams suėmimą.

Jei J.Turullas bus išrinktas Katalonijos vadovu ir tada nuteistas, jis gali netekti teisės eiti pareigas ir bus priverstas atsistatydinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas