Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kataro emyras Izraelio karinę kampaniją Gazos Ruože pavadino genocidu 

Kataro emyras šeichas Tamimas bin Hamadas al Thani (Tamimas bin Hamadas Tanis) antradienį, kalbėdamas Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje, pareiškė, kad Izraelio karinė kampanija Gazos Ruože yra genocidas.
TIMOTHY A. CLARY / AFP
TIMOTHY A. CLARY / AFP

„Šiurkšti agresija, nuo kurios šiandien kenčia palestiniečiai Gazos Ruože, yra pati barbariškiausia, bjauriausia ir didžiausio masto agresija“, – sakė jis, pavadindamas konfliktą genocido nusikaltimu.

Per spalio 7 dienos išpuolį, kuris sukėlė karą, oficialiais Izraelio duomenimis, žuvo 1 205 žmonės, daugiausia civiliai.

Kovotojai taip pat pagrobė 251 įkaitą, iš kurių 97 vis dar laikomi Gazos Ruože, o 33, Izraelio kariuomenės teigimu, yra žuvę.

Pasak „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio atsakomąjį karinį puolimą Gazos Ruože iki šiol žuvo mažiausiai 41 467 žmonės.

Dėl karo Gazos Ruože kilo humanitarinė krizė, o beveik visi iš 2,4 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus ir kenčia nuo maisto stygiaus, taip pat sunaikinta didžioji dalis teritorijos gyvenamosios ir sveikatos priežiūros infrastruktūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas