Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Katerina Tichonova – Vladimiro Putino dukra, slapčia žarstanti milžiniškus turtus

Vladimirui Putinui atėjus į valdžią pralobo daugelis jo draugų. Tiesa, pats Vladimiras Putinas viešojoje erdvėje vis dar vaizduoja kuklų žmogelį, kuris 2014 metais viešai deklaravo uždirbęs vos kiek daugiau nei 100 tūkstančių JAV dolerių. Kitokį vaizdą nupiešia „Reuters“ atliktas tyrimas.
Katerina Tichonova dalyvavo realybės šou, kuriame demonstravo gebėjimą šokti
Katerina Tichonova dalyvavo realybės šou, kuriame demonstravo gebėjimą šokti / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimas rodo, kad vos du butus ir vietą automobilių stovėjimo aikštelėje deklaruojantį V.Putiną nustelbia jo dukros turtai. O šiuos turtus krauti padeda būtent Kremliaus vadovui pavaldus patikimųjų ratas.

„Gazprombank“ vadovo pavaduotojas Andrejus Akimovas patvirtino žiniasklaidos ilgą laiką skleistą informaciją, kad V.Putino dukra Katerina gyvena prisidengusi Tichonovos pavarde. Tai Rusijos viešojoje erdvėje jau tapo atvira paslaptimi.

29-erių metų Katerina yra ištekėjusi už Kirilo Šamalovo, Nikolajaus Šamalovo sūnaus. Ši pavardė labai daug sako tiems, kurie išmano Rusijos bankų sektoriaus veiklą. Būtent N.Šamalovas, „Bank Rossija“ dalininkas, yra vadinamas šešėliniu Kremliaus finansų valdovu. Jo pavardė dažnai minima JAV žvalgybos ataskaitose, sekančiose V.Putino ir jo rato žmonių turto pėdsakais.

Katerina ir Kirilas per trumpą jaunos šeimos gyvenimą jau spėjo užgyventi net 2 milijardų dolerių bendrą turtą. Didžiąją dalį šio turto sudaro neviešinamos akcijos, kurias K.Šamalovas nusipirko iš kito seno V.Putino draugo Genadijaus Timčenkos.

V.Putino dukra gali mėgautis poilsiu 3,7 mln. dolerių kainuojančioje viloje Prancūzijoje. Ją K.Šamalovas taip pat pirko iš minėtojo G.Timčenkos, kuris su V.Putinu bičiuliaujasi dar nuo 1990-ųjų, kai buvęs KGB agentas tapo Sankt Peterburgo valdininku.

Nuotr. iš beautifulrus.com/Vladimiras ir Liudmila Putinai su dukra Marija
Nuotr. iš beautifulrus.com/Vladimiras ir Liudmila Putinai su dukra Marija

Katerina taip pat vadovauja daugeliui projektų Maskvos valstybiniame universitete, kurie vertinami mažiausiai keliais šimtais milijonų dolerių. Būtent ji turi galimybę valdyti 1,7 mlrd. dolerių kainuojantį universiteto miestelio pertvarkymo projektą.

Su šiuo projektu siejama ir „kukliojo“ V.Putino vyresnioji dukra Marija, kuri šiame universitete studijavo mediciną.

Rusijos žiniasklaida vardina vis daugiau dabartinio elito vaikų, kurie pamažu skverbiasi į įtakingųjų gretas, padedami tėvų ir išskirtinės Kremliaus globos.

Šiame sąraše galima pamatyti ir „Bank Rossija“ stambiausio akcininko Jurijaus Kovalčiuko sūnų Borisą, buvusio transporto ministro ir gero milijardieriaus G.Timčenkos draugo Sergejaus Franko sūnų Glebą, milijardieriaus ir V.Putino dziudo partnerio Arkadijaus Rotenbergo sūnų Igorį, Kremliaus administracijos vadovo Sergejaus Ivanovo sūnų Sergejų jaunesnįjį.

Visi šie jaunuoliai jau sukaupė milžiniškus turtus, o Rusijos opozicijos atstovas Aleksejus Navalnas juos įvardino kaip „naujojo feodalizmo pažibas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas