Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kerštas: Fethullah Gulenui Turkija nurėžė pensiją

Turkija pažadėjo imtis griežčiausių veiksmų prieš JAV gyvenantį dvasininką, kurį prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas kaltina dėl nesėkmingo praėjusios savaitės bandymo įvykdyti perversmą. Tačiau šalis žengė ir simboliškesnį žingsnį: nurėžė kuklią valstybės pensiją 75 metų Fethullah Gulenui.
Fethullah Gulenas
Fethullah Gulenas / „Scanpix“/AP nuotr.

Dvasininko judėjimas „Hizmet“ („Tarnystė“) laiko mokyklas visame pasaulyje ir, taip pat, yra susijęs su žiniasklaidos, finansų bei verslo interesais.

Trečiadienį valstybinė Anatolijos naujienų agentūra pranešė, kad Socialinės apsaugos tarnyba (SGK) nurėžė F.Guleno pensiją ir atšaukė visas jo teises dėl socialinės apsaugos.

Jis nebegaus maždaug 380 eurų per mėnesį, rašė opozicinis laikraštis „Sozcu“. Manoma, kad F.Gulenas turi nemažą finansinį turtą.

Turint omenyje tą neapykantą, kurią vyriausybė jaučia šiam dvasininkui, kažkada buvusiam R.T.Erdogano sąjungininku, daugumai žmonių buvo naujiena, kad jis apskritai vis dar gaudavo pensiją.

R.T.Erdoganas kaltina F.Guleną tuo, kad jis siekia pakirsti jo vyriausybę vadovaudamas „valstybei valstybėje“, be to, kaltina jį „terorizmu“, nes jis esą sukurstė kruviną penktadienio bandymą nuversti jo vyriausybę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas

F.Gulenas šiuos kaltinimus paneigė, o JAV vyriausybė, reaguodama į Ankaros prašymą išduoti Pensilvanijoje gyvenantį dvasininką, paprašė tvirtų įrodymų.

„Sozcu“ rašė, kad F.Gulenas gaudavo 1 283 Turkijos lirų (380 eurų) pensiją per mėnesį ir kad paskutinę pensiją jis turėjo gauti šį antradienį.

Anatolijos naujienų agentūra taip pat pranešė, kad SGK imsis panašių priemonių ir prieš kitus sąmokslininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?