Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija sako studijuojanti pranešimus apie šnipinėjimo balioną virš JAV teritorijos

Kinija penktadienį sakė nagrinėjanti pranešimus, kad JAV oro erdve skrieja kinų šnipinėjimo balionas, ir paragino laikytis rimties.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning taip pat sakė neturinti informacijos apie tai, ar planuojama JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno kelionė į Kiniją vyks, kaip numatyta.

„Kinija yra atsakinga šalis ir visuomet griežtai laikydavosi tarptautinių įstatymų... Kinija neketina pažeisti jokių suverenių šalių teritorijos ir oro erdvės. Kalbant apie šį balioną, kaip ką tik minėjau, mes aiškinamės ir tikriname padėtį, ir tikimės, kad abi šalys gali tai spręsti drauge, ramiai ir atsargiai“, – dienos spaudos konferencijoje sakė Mao Ning.

Jos teigimu, politikai ir visuomenė neturėtų vertinti, „kol aiškiai nesuprantame faktų“.

A.Blinkeno vizitas Kinijoje turėtų vykti vasario 5–6 dienomis. Valstybės sekretorius būtų JAV aukščiausio rango pareigūnas, apsilankęs Kinijoje nuo COVID-19 pandemijos pradžios.

Jis atvyktų smarkiai pablogėjus Pekino ir Vašingtono santykiams dėl prekybos, Taivano, žmogaus teisių ir Kinijos teritorinių pretenzijų Pietų Kinijos jūroje.

„Noriu pabrėžti, kad kol aiškiai nesuprantame faktų, spėlionės ir vertimas sensacija nepadės deramai spręsti šio klausimo. Kalbant apie Blinkeno vizitą Kinijoje, aš informacijos neturiu“, – sakė Mao Ning.

VIDEO: JAV oro erdve skrieja kinų šnipinėjimo balionas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas