Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos ir Kirgizijos pasienyje įvyko 7,0 balo žemės drebėjimas

Kalnuotame Kinijos ir Kirgizijos pasienyje antradienį įvyko 7,0 balo žemės drebėjimas, per kurį buvo sužeisti mažiausiai trys žmonės.
 / AP
/ AP

Pekino valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad vietos pareigūnai į drebėjimo epicentrą išsiuntė komandą, o apie 800 žmonių buvo pasirengę bet kokiai didelei nelaimės padarinių likvidavimo misijai.

Stiprus žemės drebėjimas užfiksuotas iškart po 2 val. nakties vietos (pirmadienį 20 val. Lietuvos) laiku 13 km gylyje Kinijos Sindziango regione, maždaug už 140 kilometrų į vakarus nuo Aksu miesto.

Kaip teigė „Xinhua“, netoli epicentro, Uši apskrityje, sugriuvo du gyvenamieji namai ir gyvulių tvartai, o elektros tiekimas buvo laikinai nutrūkęs.

Netoliese esančioje apygardoje buvo sužeisti ir paguldyti į ligoninę trys žmonės, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Vietiniai Indijos sostinės Naujojo Delio televizijos kanalai pranešė apie stiprius požeminius smūgius šiame maždaug už 1,4 km esančiame mieste.

Anot naujienų agentūros AFP reporterio, Kirgizijos sostinėje Biškeke žmonės taip pat bėgo iš namų ir ieškojo prieglobsčio gatvėje, nes dėl žemės drebėjimo drebėjo sienos ir svyravo baldai.

Kirgizijos nepaprastųjų situacijų ministerijos vadovas Bohobekas Azhikeyevas (Bohobekas Ažikejevas) vaizdo žinutėje teigė, kad „Biškeko mieste neužfiksuota jokių aukų ar žalos“.

Anot „Xinhua“, už 20 km nuo epicentro yra penki kaimai, o po to įvyko daugybė smulkių pakartotinių smūgių, kurių stiprumas siekė 5,5 balo.

Kazachstano pareigūnai taip pat pranešė apie požeminius smūgius, tačiau kol kas jokių aukų ar didesnės žalos nepatvirtinta.

Antradienio žemės drebėjimas įvyko kitą dieną po to, kai Kinijos pietvakariuose nuošliauža palaidojo dešimtis žmonių ir nusinešė mažiausiai aštuonių žmonių gyvybes.

Gruodį per žemės drebėjimą šalies šiaurės vakaruose žuvo 148 žmonės, o Gansu provincijoje tūkstančiai buvo priversti palikti namus.

Šis žemės drebėjimas buvo pražūtingiausias Kinijoje nuo 2014 metų, kai pietvakarinėje Junano provincijoje žuvo daugiau kaip 600 žmonių.

Per gruodį įvykusį žemės drebėjimą minusinė temperatūra dar labiau apsunkino pagalbos operaciją, o išgyvenusieji, norėdami sušilti, glaudėsi prie lauke kurtos ugnies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento