Kaip rašo „The Daily Mail“, universiteto darbuotojus sudominusios medžiagos – kapsaicinoidai.
Leidinys cituoja mokslininką Žen Ju Čeną, kuris aiškina, kad jo ir kolegų nuveiktas darbas leidžia geriau suprasti kaip medžiagos veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, genus ir kitus mechanizmus, kurie veikia cholesterolį.
Medžiagų poveikis buvo tiriamas pasitelkus peles, kurios buvo maitinamos produktais, didinančiais cholesterolio kiekį kraujyje, daliai pelių buvo duodami produktai, kuriuose yra kapsaicinoidų.
Šių pelių, nežiūrint į tai, kad jos mito sveikatai žalą darančiu maistu, kraujyje sumažėjo blogojo cholesterolio, suaktyvėjo jo skaidymas ir šalinimas.
Kapsaicinoidai blokuoja geno, atsakingo už arterijų susitraukinėjimą, veikimą. Susitraukinėjimas apsunkina kraujo tekėjimą į organus.