Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinų vyriausiasis diplomatas Honkonge prodemokratinį naujienų leidinį vadina apgailėtinu

Kinijos vyriausiasis diplomatas Honkonge ketvirtadienį uždarytą prodemokratinį naujienų leidinį pavadino apgailėtinu, praėjus kelioms valandoms po to, kai šis leidinys ir du jo buvusius vyriausiuosius redaktorius kaltais dėl antivyriausybinės veiklos.
Raudona vėliava sklando už raudonos sienos / Honkongas / Liau Chung-ren / ZUMAPRESS.com
Raudona vėliava sklando už raudonos sienos / Honkongas / Liau Chung-ren / ZUMAPRESS.com
Temos: 2 Honkongas Teismas

„Stand News“ prisistatė kaip žiniasklaidos organizacija, tačiau iš tikrųjų ji (...) yra politinė organizacija“, – sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos įgaliotinio Honkonge atstovas spaudai.

Jis pridūrė, kad „Stand News“ laikosi prieš Kiniją nukreiptos pozicijos, kuri yra „smerktino pobūdžio“.

Honkongo teismas ketvirtadienį pripažino prodemokratinį naujienų leidinį „Stand News“ ir du jo buvusius vyriausiuosius redaktorius kaltais dėl antivyriausybinės veiklos.

Ši byla, daugelio nuomone, parodo žiniasklaidos laisvės ateitį mieste, kadaise vadintame laisvos spaudos bastionu Azijoje.

Buvęs „Stand News“ vyriausiasis redaktorius Chungas Pui-kuenas (Čungas Puikuenas) ir laikinai šias pareigas ėjęs Patrickas Lamas (Patrikas Lamas) buvo sulaikyti 2021 metais ir nepripažino savo kaltės dėl kaltinimų sąmokslu leisti ir platinti maištą kurstančias publikacijas.

Jų byla dėl maišto kurstymo buvo pirmasis su žiniasklaida susijęs Honkongo teismo procesas nuo 1997 metų, kai buvusi britų kolonija tapo pavaldi Kinijai.

„Stand News“ buvo viena iš paskutiniųjų Honkongo žiniasklaidos priemonių, atvirai kritikavusių vyriausybę plataus masto susidorojimo su kitaminčiais fone, iškilusiame po masinių prodemokratinių protestų 2019 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas