Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kišiniovas teigia, kad už žodžius „Šlovė Ukrainai“ sušaudytas karys turėjo Moldovos pilietybę

Moldovos užsienio reikalų ir Europos integracijos ministerija pirmadienį pranešė, kad Oleksandras Macijevskis, teritorinės gynybos kovotojas iš Černihivo srities, kuris buvo rusų sušaudytas nelaisvėje už žodžius „Šlovė Ukrainai“, buvo jos pilietis.
Sušaudytas Ukrainos karys
Sušaudytas Ukrainos karys / Stop kadras iš video

„Ukrainos pusei patvirtinus, kad Rusijos kariuomenės sušaudytas karys buvo Oleksandras Macijevskis, griežtai smerkiame Moldovos piliečio nužudymą, kurį galima kvalifikuoti kaip karo nusikaltimą ir šiurkštų tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimą. Reiškiame gilią užuojautą Oleksandro Macijevskio šeimai ir draugams ir solidarizuojamės su Ukrainos žmonėmis“, – sakoma pareiškime.

Užsienio reikalų ministerija taip pat priminė, kad Kišiniovas smerkia Rusijos karą prieš Ukrainą.

Černihivo srities leidiniai, vasario mėnesį rašę apie Oleksandro Macijevskio laidotuves, pažymėjo, kad jis gimė Kišiniove ir pirmuosius 28 gyvenimo metus – iki 2008 m., kai su žmona ir sūnumi persikėlė į Nižyną, gyveno Moldovoje.

Pasak „Europejska Pravda“ šaltinių, persikėlęs gyventi į Ukrainą, O.Macijevskis neatsisakė Moldovos pilietybės, todėl teisiškai išsaugojo dvigubą Moldovos ir Ukrainos pilietybę, nors, matyt, laikė save ukrainiečiu.

Tačiau jo kilmė sukėlė rezonansą Moldovoje: iš pradžių žiniasklaidoje nušviesta ir socialiniuose tinkluose aptarinėjama didvyrio egzekucijos istorija įgavo ypatingą reikšmę po to, kai buvo patvirtinta O.Macijevskio tapatybė.

Kovo 12 d. SBU patvirtino, jog vaizdo įraše, kuriame žmogus buvo nušautas pasakęs „Šlovė Ukrainai!“, užfiksuotas Ukrainos kariškis yra O.Macijevskis, Černihivo srities teritorinės gynybos 119-osios atskirosios brigados 163-iojo bataliono snaiperis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas