Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klausimas V.Putino oponentams – ar įmanoma pakeisti Rusiją iš kalėjimo?

Netrukus po to, kai Rusija sukrėtė pasaulį vasario 24-ąją užpuolusi Ukrainą, vietinės Maskvos tarybos narys ir žymus opozicijos veikėjas Ilja Jašinas nusprendė, kad jam laikas apsilankyti pas odontologą.
Maskva
Maskva / „The New York Times“/Sergey Ponomarev nuotr.

Kremlius buvo pradėjęs kriminalizuoti karo kritiką, o I.Jašinas, garsus režimo kritikas, buvo nusprendęs likti savo šalyje ir toliau oponuoti prezidentui Vladimirui Putinui. Jo manymu, buvo labai tikėtina, kad galiausiai jis atsidurs kalėjime.

„Aš tikrai labai bijau odontologų, – prisipažino I.Jašinas neseniai duotame interviu, rodytame per „YouTube“. – Bet sukaupiau valią ir nuėjau pas dantų gydytoją, nes supratau, kad, jei atsidursiu kalėjime, ten odontologų nebus.“

Praėjus dviem savaitėms po interviu pasirodymo, 39 metų I.Jašinas iš tiesų buvo suimtas. Dabar jis yra sulaikytas Maskvoje ir apkaltintas „melagingos informacijos apie karą sklaida“. Jam gresia iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

I.Jašino suėmimas pabrėžia, kaip sparčiai Rusijoje siaurėja galimybių nepritarti valdžiai langelis, nes V.Putinas griežtai susidoroja su bet kokiu nukrypimu nuo oficialaus naratyvo apie invaziją.

Areštas taip pat vėl įžiebė Rusijos opozicijos diskusijas apie tai, kaip tokie lyderiai kaip I.Jašinas, galėtų geriausiai pasitarnauti V.Putino nuvertimui: išvykdami iš šalies, kurią jie nori reformuoti, ar atsidūrę kolonijoje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas