Šioje šalyje mangų dedama į kebabus, jie naudojami suteikti patiekalams rūgštumo, o sutrynus juos į tyrelę su mėtomis gaminami gaivūs gėrimai.
Žinovai įnirtingai ginčijasi, kuri iš dešimčių Indijoje augančių rūšių, kurių kiekviena turi savitą skonį, spalvą ir tekstūrą, yra geriausia ir mandagiai nesutaria, kaip geriau valgyti šiuos vaisius: pjaustyti juos griežinėliais ar čiulpti sultis tiesiai iš viršaus.
Tačiau šiais metais šiam šimtmečius gyvuojančiam ritualui iškilo pavojus.
Šiaurės Indiją keletą savaičių anksčiau nei įprasta užklupo karštis, nuniokojęs mangų laukus, o tai kelia grėsmę tūkstančių smulkių ūkininkų, auginančių šiuos vaisius, gyvenimo būdui ir labai liūdina milijonus mangus vartojančių gyventojų.
Ši karščio banga yra ryškus Indijai tenkančio iššūkio – užtikrinti apsirūpinimą maistu – pavyzdys, nes klimato kaitos pasekmės tik blogėja, o tai dar labiau apsunkina šalies mėginimus padidinti žemės ūkio našumą iki tarptautinių standartų, kad išmaitintų augančią beveik 1,4 milijardo gyventojų populiaciją.