Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klivlando centre pašauti 9 žmonės, policija ieško įtariamojo

Klivlando centre esančiame naktiniame klube anksti sekmadienį buvo pašauti devyni žmonės, kurių vienas sužeistas sunkiai, policija ieško įtariamojo.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Policijos pranešime sakoma, jog, kaip rodo preliminari informacija, 2 val. 30 min. vietos (9 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai istorinio Sandėlio rajono klubai buvo uždaromi, kažkas pradėjo šaudyti į žmonių grupę. Įtariamasis, kaip manoma, pabėgo.

Miesto policijos vadovas Wayne'as Drummondas sakė, kad pašauti septyni vyrai ir dvi moterys. Sužeistųjų, tarp kurių yra vienas sunkiai sužeistas vyras, amžius – nuo 23 iki 38 metų.

Pareigūnai greit atvyko į įvykio vietą padėti nukentėjusiesiems, šie nuvežti į „MetroHealth“ ligoninę. Įtariamojo ieškoma, tyrėjai siekia rajone, kur įvyko incidentas, esančių saugumo kamerų įrašų.

Pasak policijos, nėra požymių, kad prieš šaudymą kuriame nors iš minimo rajono klubų būtų įvykusi kokia nors konfrontacija. Pareigūnai prašo žmonių, turinčių informacijos apie šaudymą, susisiekti su jais.

Miesto meras Justinas Bibbas sakė, kad incidentas dar kartą parodo egzistuojant didžiulę ginklų problemą – ne vien Klivlande ar Ohajuje, bet ir visose JAV. Meras paragino valstijos ir šalies įstatymų leidėjus suteikti miestų vadovams daugiau įrankių kovai su žmonių turimų šaunamųjų ginklų skaičiaus augimu.

„Pavargau nuo šių vėlyvos nakties skambučių... Pavargau klausytis gyventojų ir smurto panaudojant šaunamuosius ginklus aukų, respublikonų, kaltinančių mus, merus, dėl smurtinių nusikaltimų. Mums reikia jų pagalbos“, – sakė jis.

Minėtame Klivlando rajone kiekvieną savaitgalį budi didelės policijos pajėgos, sakė pareigūnai. Jų teigimu, policininkai ir gelbėtojai, kaip ir šerifo departamentas, sureagavo iškart.

Šaulys šaudė į žmones nepaisydamas to, kad buvo aiškiai matomas policijos pareigūnų buvimas, sakė W.Drummondas. Jis pridūrė, kad net dar pora tūkstančių pareigūnų nebūtų užkirtę kelio tam, kas įvyko. Miesto policijos viršininkas paragino holistiškai spręsti problemą, nepamirštant ekonominio vystymosi, prevencijos, intervencijos, galimybių žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito