Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarija beviltiškai atsilieka pagal skiepijimą nuo koronaviruso. Kodėl?

Vakcinavimo nuo koronaviruso programos beveik visoje Europos Sąjungoje įsibėgėja. Beveik, nes Bulgarijos rodikliai tiesiog rėkia išsiskirdami iš kitų. Nors Bendrijoje bent vieno skiepo yra sulaukę jau daugiau nei 40 proc. gyventojų, Bulgarijoje tokių žmonių – tik vos daugiau nei dešimtadalis. Kas lemia tokią prastą statistiką?
Eilė prie vakcinavimo centro Sofijoje
Eilė prie vakcinavimo centro Sofijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip primena „Politico“, Bulgarija, kuri pernai neužsitikrino sklandaus vakcinų dozių pristatymo grafiko, kurioje daug žmonių šnairuoja į skiepus ir kurios valdžia labiau užsiėmusi politika, jau kuris laikas yra absoliuti ES autsaiderė pagal skiepijimo rodiklius.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro šio antradienio duomenimis, pirmąja doze paskiepyti tik 13,2 proc. Bulgarijos gyventojų, o abiem – 8,7 proc.

Daugelis ES šalių greičiausiai pasieks Europos Komisijos nustatytą tikslą iki vasaros pabaigos (rugsėjo 22 dienos, – red.) paskiepyti 70 proc. gyventojų.

Bet Bulgarija šį svarbų barjerą turėtų perlipti tik kitų metų vasarį. Net kitos pagal skiepijimo tempus atsiliekančios šalys, Rumunija ir Latvija, yra paskiepijusios beveik dvigubai didesnę gyventojų dalį nei Bulgarija.

Visi kiaušiniai viename krepšyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito