Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje sulaikytas galingas mafijos bosas – vagių vagis Zacharijus Kalašovas?

2015 metų vasarą Maskvos centre atsidaręs korėjietiško maisto restoranas „Elements“ sulaukė puikių vertinimų – ir už maistą, ir už interjerą. Bet restoranas dabar išgarsėjo visai ne dėl tiesioginės savo paskirties, o dėl garsaus gangsterio čia palikto pėdsako, rašo „The Moscow Times“. Gali būti, kad dėl šio restorano ilgam už grotų atsidurs Rusijos mafijos bosu vadinamas Zacharijus Kalašovas.
Zacharijus Kalašovas
Zacharijus Kalašovas / „Scanpix“ nuotr.

Viskas prasidėjo nuo restorano savininkės ir jos pasamdytos dizainerės ginčo dėl užmokesčio. Kadangi dizainerė nesugebėjo laiku užbaigti „Elements“ remonto, verslininkė Žana Kim atsisakė sumokėti jai 2 mln. rublių (27 tūkst. eurų).

Bet, regis, gana įprastas kivirčas dėl pinigų netrukus virto tokiu nuožmiu ginkluotu susirėmimu, kokio Maskvos centras nebuvo matęs jau bemaž 20 metų.

O galiausiai viskas baigėsi vieno garsiausių „įteisintų vagių“ Rusijoje – Zacharijaus Kalašovo, geriau žinomo kaip Šakro jaunesnysis, areštu.

Prie restorano – kautynės

Praėjusių metų gruodžio 15-ąją į restorano „Elements“ kambarius įsiveržė apie 20 ginkluotų vyrų. Kaip vėliau pasakojo Ž.Kim, jų vadeiva iškart garsiai pareiškė: „Visi užsičiaupkite. Kol nebus susitarimo, likite savo vietose“.

„Italas“ restorane pasirodė su vienintele paprasta žinute: sumokėkite skolą arba restoranas – mano.

Vėliau buvo pranešta, kad atlygio už savo darbą negavusi dizainerė Fatima Misikova kreipėsi pagalbos į gangsterį Andrejų Kočuikovą – „Italą“, užimantį aukštas pareigas Z.Kalašovo grupuotėje.

„Italas“ restorane pasirodė su vienintele paprasta žinute: sumokėkite skolą arba restoranas – mano.

Tačiau Ž.Kim nepabūgo, atsisakė grąžinti pinigus ir paskambino policijai bei savo advokatui – į pensiją jau išėjusiam Vidaus reikalų ministerijos pulkininkui Eduardui Budancevui. Pastarasis savo ruožtu siejamas tiek su teisėsauga, tiek su Taganskajos nusikaltėlių grupuote.

Su pagalbininkais atvykęs į „Elements“, E.Budancevas pareikalavo, kad nekviesti svečiai tuoj pat pasišalintų.

Tačiau „Italas“ jam pareiškė, kad turi „numelžti šitą karvę“, ir po trumpo pokalbio paliepė savo sėbrams „įkišti plikį“ į automobilį.

Prie įėjimo į restoraną įsiplieskė mūšis, per kurį du vyrai buvo nušauti, o dar keli sužeisti. Dalyje pranešimų skelbiama, kad incidento vietoje buvo ir pats Z.Kalašovas, tačiau jo pavardė vėliau dingo iš policijos protokolų.

Reikalavo nedaryti šou

Tąkart tuo viskas kaip ir baigėsi. Tačiau po pusmečio Federalinės saugumo tarnybos (FST) agentai įsiveržė į Z.Kalašovo rūmus Maskvos turtuolių kvartale.

„Scanpix“/„Sputnik“ nuotr./Maskvoje sulaikytas mafijos bosas Zacharijus Kalašovas
„Scanpix“/„Sputnik“ nuotr./Sulaikyti mafiozo „Italo“ sėbrai

Vidaus reikalų ministerijos paskelbtame vaizdo įraše matomi mažiausiai aštuoni ant žemės suguldyti skustagalviai gangsterio apsaugininkai.

Pats Šakro jaunesnysis nufilmuotas tiesiog prabangioje savo namų virtuvėje.

Vidaus reikalų ministerijos paskelbtame vaizdo įraše matomi mažiausiai aštuoni ant žemės suguldyti gangsterio apsaugininkai.

„Nekalbėsiu prieš kamerą, ar jūs juokaujate? Nedarykite šou. Išjunkite kamerą ir pasikalbėsime“, – pareiškia Z.Kalašovas, o vienas pareigūnų jam atsako: „Tai ne šou, mums taip reikia“.

Kriminalinio pasaulio autoritetas vėliau buvo nugabentas į Centrinį tyrimų biurą, kur jo laukė apklausa.

Kaip skelbia „Interfax“, Z.Kalašovui bus pateikti kaltinimai turto iš restorano „Elements“ savininkės prievartavimu. Ž.Kim jau pateikė skundą.

Atsiliepė į bičiulio prašymą

Z.Kalašovas iki 2014-ųjų, kuomet sugrįžo į Rusijos nusikalstamų grupuočių pasaulį, 8 metus kalėjo Ispanijoje, kur jis buvo nuteistas už pinigų plovimą ir vadovavimą mafijos operacijoms.

Jis už akių buvo nuteistas kalėti ir Gruzijoje – dėl žmogžudystės. Tbilisis atkakliai reikalauja, kad Maskva išduotų gangsterį.

„Scanpix“/„Sputnik“ nuotr./Maskvoje sulaikytas mafijos bosas Zacharijus Kalašovas
„Scanpix“/„Sputnik“ nuotr./Maskvoje sulaikytas mafijos bosas Zacharijus Kalašovas

Bet Z.Kalašovas, nuo 2013-ųjų, kai Maskvoje snaiperis nušovė kitą garsų mafiozą Aslaną Usojaną, laikomas naujuoju Rusijos mafijos lyderiu, turi per daug ryšių Kremliuje.

„Šakro tas konfliktas buvo asmeninis, – teigė „Moskovskij komsomolec“ šaltinis. – Jis įsikišo į dviejų damų konfliktą, nes to paprašė jo bičiulis. Niekas nežinojo, kad gali kilti problemų, bet tokiais atvejais visko būna“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito