Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kodėl Ukrainai būtinai reikia britiškų raketų „Storm Shadow“ smūgiams Rusijoje

Didžioji Britanija turėtų leisti Ukrainai naudoti sparnuotąsias raketas „Storm Shadow“ prieš taikinius Rusijos teritorijoje, kad būtų atkirsti Rusijos gynybos aprūpinimo kanalai. Tai interviu laikraščiui „The Times“ sakė Kursko puolime dalyvavęs 117-osios teritorinės gynybos brigados kapitonas Dmytro Lantušenka.
Raketa „Storm Shadow“
Raketa „Storm Shadow“ / Socialinių tinklų nuotrauka

„Didžioji karo veiksmų dalis susijusi su tiekimo logistika. Kas sugeba kontroliuoti tiekimo srautus, tas gali maksimaliai padidinti savo pajėgų veiksmingumą. Jei turėtume „Storm Shadow“, galėtume smogti logistikos mazgams ir geležinkeliams, o tai sutrikdytų tiekimo linijas ir sulėtintų jų eigą, o tai labai padėtų Ukrainos pajėgoms“, – aiškino jis.

Karininkas taip pat sakė, kad šios raketos leistų Ukrainai sunaikinti oro bazes, kuriose saugomos sklendžiančios bombos, kurias Rusija per karą naudoja triuškinančiam poveikiui pasiekti.

Smūgiai Rusijai Vakarų ginklais

Anksčiau Didžiosios Britanijos gynybos ministerija patvirtino, kad Ukraina gali laisvai naudoti britų ginklus Rusijos teritorijoje, taip pat ir per Kursko puolimą. Tačiau Ukrainai vis dar neleidžiama naudoti raketų „Storm Shadow“ smūgiams Rusijai.

Kaip rašo „The Telegraph“, Ukraina paprašė Didžiosios Britanijos leidimo naudoti šias raketas, nes nori smogti toli už fronto linijos esantiems aerodromams ir logistikos mazgams, kuriais Maskva stiprina savo pozicijas prie Kursko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas