Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kolumbijoje plinta žmogų zombiu paverčiantis narkotikas „velnio kvėpavimas"

Kolumbijos nusikaltėliai pradėjo naudoti itin pavojingą narkotiką, žmones paverčiantį bevaliais zombiais, pasirengusiais atiduoti visą savo turtą. „TheDaily Mail“ rašo, kad cheminė medžiaga skopolaminas gatvėje vadinamas „velnio kvėpavimu“.
Narkotikų „takeliai“
Skopolaminas atrodo lygiai taip pat, kaip kokainas. / wikimedia.org nuotr.

Skonio ir kvapo neturinčią medžiagą nusikaltėliai nusižiūrėtoms aukoms įberia į maistą arba gėrimus. Vietiniai pasakoja, kad kartais pakanka žmogui į veidą papūsti šio kvaišalo miltelių ir po kelių minučių pasireiškia jo poveikis.

Kolumbijos sostinėje Bogotoje galima išgirsti šimtus istorijų apie turto netekusius žmones, išprievartautas merginas. Žmonės neprisiminė, kas jiems nutiko, nes ši medžiaga visiškai užblokuoja už atmintį atsakingus smegenų centrus. Yra pasitaikę atvejų, kad iš skopolaminu apkvaišintų aukų būdavo išimami vidaus organai.

Bogotoje narkotikais prekiaujantis žmogus „The Daily Mail“ žurnalistui sakė, kad kvaišalo veikiamas žmogus netenka valios ir su viskuo sutinka. „Jis tampa lyg vaikas“, – pridūrė jis.

Vyras sakė, kad gramas „velnio kvėpavimo“ atrodo lygiai taip pat kaip gramas kokaino, tačiau skopolaminas, jo žodžiais, yra blogiau nei juodligė, o jo perdozavimas gali būti mirtinas.

Viena iš aukų papasakojo, kad sykį prie jos priėjo vyras ir paklausė kelio, kadangi buvo pakeliui, ji sutiko nepažįstamąjį palydėti. Vyriškis merginą pavaišino sultimis. Vėliau, veikiama narkotiko, ji vyrui atidavė visus namuose turėtus brangius daiktus ir ne tik savo, bet ir širdies draugo pinigus. Daug kas mano, kad šiai moteriai pasisekė.

„The Daily Mail“ primena, kad ši medžiaga toli gražu ne nauja: senovėje jo duodavo vadų žmonoms, kad jos gultųsi į žuvusių vyrų kapus ir leistųsi palaidojamos gyvos.

Šaltojo karo metu JAV Centrinės žvalgybos valdyba šią medžiagą vadino „tiesos serumu“ ir naudojo žmonių apklausose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas