Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 27 /00:59

„Kommersant“: atsirado Tu-154 katastrofos liudininkas

Pirmadienio vakare Rusijos naujienų portalas kommersant.ru paskelbė, kad yra liudininkas, matęs, kaip į Juodąją jūrą nukrito Gynybos ministerijos keleivinis lėktuvas Tu-154 su 92 žmonėmis.
Rusijoje gedima Tu-154 katastrofos aukų
Rusijoje gedima Tu-154 katastrofos aukų / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

Kommersant.ru rašo, kad liudininkas, dirbantis šalies pakrantės apsaugoje, nelaimės tyrėjams davė parodymus. Jo teiginiai dar labiau sustiprino versiją, kad lėktuvas sudužo dėl lakūno klaidos, Rusijos portalui teigė su tyrimu susijęs šaltinis.

Liudininkas pasakojo, kad po pakilimo lėktuvas nepakilo į reikiamą aukštį ir greitai nusileido prie pat vandens. Jo teigimu, orlaivis skrido mažu greičiu ir neįprastai iškeltu priekiu. Pakrantės apsaugos darbuotojas lėktuvo poziciją palygino su ant galinio rato važiuojančiu dviračiu.

Liudininko pasakojimu, Tu-154 su uodega palietė vandens paviršių, tuomet nukrito dalis uodegos, o korpusas dužo į bangas ir greitai nuskendo.

Kommersant.ru rašo, kad po liudininko pasakojimo ekspertai linkę manyti, jog nelaimė įvyko dėl lakūnų klaidos – jie galėjo pernelyg staigiai kelti orlaivį, todėl buvo prarastas greitis ir aukštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas