Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Komorų prezidentas Azali Assoumani perrinktas triuškinama dauguma balsų

Komorų prezidentas Azali Assoumani antradienį buvo perrinktas triuškinama balsų dauguma, rodo šios Indijos vandenyno salų valstybės rinkimų komisijos paskelbti rezultatai.
Azali Assoumani
Azali Assoumani / AFP/„Scanpix“ nuotr.

A.Assoumani, atėjęs į valdžią 2016 metais, šįkart gavo 60,77 proc. balsų ir smarkiai aplenkė savo artimiausią varžovą Mahamoudou Ahamada, už kurį balsavo tik 14,62 proc. rinkėjų, sakė rinkimų komisijos pirmininkas Djaza Ahmedas Mohamedas.

Kaip ir prognozuota, 66 metų prezidentas buvo perrinktas apie 800 tūkst. gyventojų turinčioje šalyje – vienoje neturtingiausių ir nestabiliausių valstybių.

Pirmadienį opozicijos kandidatai ir jų šalininkai sostinėje Moronyje surengė eitynes, protestuodami prieš įtariamus pažeidimus. Policijai juos vaikant ašarinėmis dujomis ir guminėmis kulkomis buvo sužeista 12 žmonių.

Opozicija atmetė balsavimo rezultatus dar prieš juos oficialiai paskelbiant.

A.Assoumani organizavo šiuos rinkimus po opozicijos boikotuoto referendumo, per kurį komoriečiai nubalsavo, jog prezidentas turėtų galimybę dirbti ne vieną, o dvi penkerių metų kadencijas.

Aukščiausiasis Teismas uždraudė balotiruotis kai kuriems pagrindiniams prezidento varžovams, įskaitant buvusį valstybės vadovą Ahmedą Abdallah Sambi, apkaltintą korupcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas