Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kongo DR rytuose įtariami islamistai nukovė mažiausiai 15 taikių gyventojų

Kongo Demokratinės Respublikos rytuose naktį buvo nužudyta mažiausiai 15 civilių gyventojų, pirmadienį pranešė viena regiono stebėsenos grupė, nurodžiusi, kad dėl atakos įtariama liūdnai pagarsėjusi sukarinta organizacija ADF.
Kongo Demokratinėje Respublikoje – kalėjimo užpuolimas.
Kongo Demokratinėje Respublikoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Sąjunginės demokratinės pajėgos (ADF) yra istoriškai Ugandos islamistų grupė, veikiantis KDR rytuose nuo 1995 metų.

Ši grupuotė laikoma viena smurtingiausių iš 122 sukarintų organizacijų, siaubiančių KDR rytinę dalį. Daugelis šių grupuočių išliko nuo 10-ojo dešimtmečio Kongo karų laikų.

„Praėjusią naktį Bulongo mieste (Benio teritorija, Šiaurės Kivu) žuvo mažiausiai 15 civilių. Dėl to įtariami ADF [kovotojai]", – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė padėtį stebinti grupė „Kivu Security Tracker“ (KST).

Šaltiniai regione atskirai patvirtino išpuolio faktą ir taip pat apkaltino dėl jo ADF.

Vietos nevyriausybinių organizacijų asociacijos vadovas Kasali bin Kapepela informavo, kad apie vidurnaktį įvyko „ADF reidas“.

Pasak jo, buvo rasta 12 kūnų, o mažiausiai keturios aukos yra moterys. Mažiausiai daliai nužudytųjų buvo nupjautos galvos.

Vietos gyventojai po atakos surengė protestą. Policijai ėmus šaudyti, kad išsklaidytų minią, vienas jaunas vyras žuvo nuo atsitiktinės kulkos, o kitas buvo sunkiai sužeistas, naujienų agentūrai AFP sakė aukšto rango vietos valdžios atstovas Jeanas-Paulis Muhindo (Žanas-Polis Muhindas).

Tuo metu šaltinis JT taikos palaikymo misijoje KDR MONUSCO pažymėjo, kad išpuolis įvyko apie 2 val. Bulongo Mutilipio rajone ir kad šios pajėgos atsakydamos nusiuntė greito reagavimo padalinį.

KST duomenimis, ADF nuo 2017 metų Benio rajone nukovė mažiausiai 1 219 civilių.

Žudynių padaugėjo KDR ginkluotosioms pajėgoms 2019 metų spalį pradėjus puolimą ir suskaldžius ADF į mažesnius, labai mobilius dalinius, nurodo ekspertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas