Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 02 /14:42

Koordinacinės tarybos narys P.Latuška iš Baltarusijos išvyko į Lenkiją, apsilankys ir Vilniuje

Buvęs Baltarusijos kultūros ministras, opozicijos įsteigtos Koordinacinės tarybos prezidiumo narys Pavelas Latuška išvyko iš Baltarusijos.
Pavelas Latuška
Pavelas Latuška / „Scanpix“/AP nuotr.

Šiuo metu P.Latuška yra Lenkijoje, kur susitiks su šios šalies parlamentarais, kad informuotų juos apie politinę ir ekonominę situaciją Baltarusijoje, taip pat dalyvaus ekonominio forumo renginiuose, rašo „Naša Niva“. Jis teigė vėliau planuojantis apsilankyti Vilniuje, susitikti su diplomatais, deputatais, Lenkijos ir Lietuvos atstovais Europos Parlamente (EP).

Anksčiau vyriausybiniai „Telegram“ kanalai paskelbė, kad P.Latuška per sieną buvo pervežtas lenkų diplomato automobilio bagažinėje.

VIDEO: Rugsėjo 1-ąją vėliavomis nešini studentai išėjo protestuoti į Minsko gatves – kai kurie mokslo metus pradėjo areštu

Buvęs Jankos Kupalos nacionalinio akademinio teatro generalinis direktorius tut.by sakė, kad išvykimas į Lenkiją nėra susijęs su emigracija, o žinia apie sienos kirtimą bagažinėje – „absoliutus melas“.

„Išvykau iš šalies absoliučiais teisiniais pagrindais, apie kuriuos mano dėl kurių savo pase turiu žymę“, – sakė jis.

Pasak P.Latuškos, svarbus jo kelionės į Europą uždavinys – aptarti teatro ateitį. Dėl paramos protestuotojams atleistas buvęs jo direktorius tikino matąs galimybę tęsti teatro veiklą vienoje iš Europos šalių.

Antradienį Aliaksandras Lukašenka interviu RT sakė, kad P.Latuška „peržengė raudoną liniją“.

Po rugpjūčio 9 dieną vykusių rinkimų, kuriuose, pasak valdžios atstovų, nugalėjo ilgametis šalies vadovas Aliaksandras Lukašenka, Baltarusijoje kilo masiniai protestai. Rinkimų nugalėtoja pasiskelbusi Sviatlana Cichanouskaja, kurią palaiko tūkstančiai demonstracijų dalyvių, netrukus išvyko į Lietuvą, tačiau su šalininkais įsteigė Koordinacinę tarybą, raginančią pradėti dialogą, kuriame taip pat būtų aptartas pakartotinių prezidento rinkimų organizavimas.

Taikūs protestai buvo malšinami smurtu, jau suimta apie 7 tūkst. žmonių. Iš izoliatorių paleisti sulaikytieji ir juos gydantys medikai pasakoja apie kankinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas