Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Koronavirusas: Luvro muziejaus darbuotojai atsisakė dirbti, Australijoje ir Tailande – pirmosios mirtys

Koronavirusas plinta toliau – Covid-19 pasiekė Armėniją, Liuksemburgą, Airiją, Čekiją, Dominikos Respubliką ir Ekvadorą. Pirmąsias mirtis nuo viruso užfiksavo Tailandas ir Australija. Apie mirtis praneša ir Kinija. Tuo metu Luvro muziejus Paryžiuje sekmadienį lankytojų nepriėmė – darbuotojai dėl pavojaus gyvybei atsisakė dirbti.
Dėl koronaviruso Luvras užvėrė duris
Dėl koronaviruso Luvras užvėrė duris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Australijoje nuo viruso mirė 78-erių vyras – jis tapo pirmuoju asmeniu šalyje, kuris mirė nuo koronaviruso. Kaip nurodo „The Guardian“, vyras buvo karantinuoto laivo „Diamond Princess“ keleivis.

Apie pirmąją viruso auką pranešė ir Tailandas.

Tuo metu Kinijoje mirė du gydytojai – šalyje aukų skaičius padidėjo iki 2870, o infekuotųjų iki 79 824.

Antru didžiausiu ligos židiniu išlieka Pietų Korėja, kur koronavirusu užsikrėtę 3526 žmonės.

Į įvykius reaguodama Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) situacijos rimtumą nuo „aukšto“ padidino iki „labai aukšto“.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Angola nepageidauja asmenų iš protrūkio šalių

22:51

Australijoje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius išaugo iki 9. Meksika taip pat pranešė apie penktą viruso atvejį šalyje.

Kol kas Brazilijoje situacija nėra aiški – nors šalyje užfiksuoti tik du atvejai, tačiau teigiama, kad yra net 252 įtariami – laukiama tyrimų rezultatų.

Tuo metu Angola paskelbė, kad neleis į šalį atvykti asmenims iš Kinijos Pietų Korėjos, Italijos, Irano, Nigerijos, Egipto ir Alžyro.

Vašingtone – du nauji viruso atvejai

21:54

Vašingtone užfiksuoti du nauji viruso atvejai – 2 šešiasdešimtmečiai vyrai. Susirgusiųjų skaičius gali didėti, nes dar laukiama tyrimų rezultatų.

Apie naujus atvejus paskelbė iš Škotija – tai pirmas atvejis čia.

Tuo metu Italija ieško būdų, kaip suvaldyti koronaviruso protrūkį šalyje. Pranešama, kad savaitei duris užveria Milane įsikūrę vieni garsiausių pasaulio operos rūmų „La Scala“.

Skrydžius į Milaną laikinai sustabdė dar vienos oro linijos „Delta Airlines“.

Vokietijoje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius išaugo beveik dvigubai

21:06

Vokietijoje sekmadienį koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius šoktelėjo iki 129, rodo oficialūs duomenys.

Naujausi Roberto Kocho instituto – Vokietijos ligų kontrolės ir prevencijos centro – duomenys rodo, kad užsikrėtimo atvejų skaičius išaugo beveik dvigubai, palyginti su 66 atvejais, apie kuriuos buvo pranešama šeštadienio rytą.

Daugiausia gyventojų turinti Vokietijos Šiaurės Reino-Vestfalijos žemė tapo užsikrėtimų epicentru, kai viena infekuota gyventojų pora dalyvavo vietos šventėse ir užkrėtė dešimtis žmonių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Koronavirusas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Koronavirusas

Virusas dabar pasiekė devynias iš 16 Vokietijos žemių, o tarp miestų pirmieji apie užsikrėtimo COVID-19 atvejus pranešė Frankfurtas, Hamburgas ir Brėmenas.

Kalbėdamas su dienraščiu „Bild am Sonntag“, Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis teigė nematantis galimybės greitu laiku sustabdyti viruso plitimą, tačiau pažymėjo esantis optimistiškai nusiteikęs dėl vaistų sukūrimo.

„Manau, kad vakcina bus sukurta iki metų pabaigos“, – pažymėjo ministras ir pridūrė, kad jis pats nustojo spausti žmonėms rankas pasisveikindamas.

Paklaustas, ar Vokietija gali imtis tokių priemonių, kaip drausimas patekti į miestus ar regionus, H.Seehoferis pareiškė, kad „toks scenarijus būtų kraštutinė priemonė“.

Bavarijoje įsikūrusi staklių gamintoja „DMG Mori“ nurodė maždaug 1,6 tūkst .darbuotojų pirmadienį neatvykti į darbą, kai vienas darbuotojas užsikrėtė virusu.

Tuo tarpu keli šimtai žmonių buvo paleisti iš karantino Šiaurės Reino-Vestfalijojos Heinsbergo rajone, kuriems buvo leista išeiti iš namų.

Karantine buvę žmonės lankėsi viename karnavale vasario 15 dieną.

Heinsberge keturiems vieno  darželio vaikams savaitgalį taip pat buvo nustatytas koronavirusas – manoma, kad vaikai užsikrėtė nuo darbuotojo.

Siekdama pažaboti viruso plitimą, Vokietija atšaukė kelis svarbius renginius, įskaitant šią savaitę turėjusią vykti ITB kelionių parodą Berlyne.

Antradienį Hamburge turėję vykti „Michelin Guide“ apdovanojimai taip pat buvo atšaukti.

Vis dėlto Leipcigo knygų mugės organizatoriai teigė, kad renginys, pernai sulaukęs daugiau nei 280 tūkst. lankytojų, vyks kaip planuota kovo 12–15 dienomis.

Kadangi koronavirusas ir toliau trikdo oro kelionių ir tiekimo grandines visame pasaulyje, finansų ministras Olafas Scholzas teigė, jog vyriausybė yra pasirengusi pradėti skatinti Vokietijos nuo eksporto priklausomą ekonomiką, jei viruso plitimo poveikis stiprės.

„Jei situacija to reikalaus, turime priemonių pradėti fiskalinių paskatų paketą“, – pareiškė jis laikraščiui „Die Welt“.

Pirmas atvejai Dominikos Respublikoje

19:54

Turistas iš Italijos tapo pirmuoju koronaviruso nešiotoju Dominikos Respublikoje. Susirgusiam vyrui – 62-eji. Dėl dar vieno turisto iš Prancūzijos laukiama tyrimų rezultatų.

Dominikos Respublika nuo penktadienio yra sustabdžiusi skrydžius iš Italijos miesto Milano.

Italijoje auga koronaviruso atvejų skaičius

19:22

Italijoje padėtis dėl koronaviruso negerėja.

Skaičiuojama, kad viruso atvejų šalyje padaugėjo iki 1700. Taip pat mirė dar penki žmonės – kol kas Italijoje koronavirusas nusinešė 34 gyvybes.

 

Koronavirusas pasiekė Čekiją

18:11

Čekijoje nustatyti pirmi trys koronaviruso atvejai.

Teigiama, kad trys užsikrėtusieji virusu jaučia vidutinio sudėtingumo simptomus. Spėjama, kad virusu jie užsikrėtė kelionės Šiaurės Italijoje metu.

Dėl koronaviruso grėsmės užsidarė Paryžiaus Luvro muziejus 

17:27

Garsusis Paryžiaus Luvro muziejus sekmadienį neatvėrė durų lankytojams, nes darbuotojai dėl koronaviruso grėsmės atsisakė dirbti, naujienų agentūrai AFP pranešė profsąjungos atstovas. Apie 300 gausiausiai pasaulyje lankomo muziejaus darbuotojų ryte surengė susirinkimą ir „beveik vienbalsiai“ nusprendė neatidaryti muziejaus, sakė profsąjungos CGT atstovas Christianas Galani.

Anot jo, vadovybės atstovams nepavyko įtikinti darbuotojų eiti dirbti. 

Prancūzijoje nuo sausio pabaigos užregistruota 100 koronaviruso atvejų, du žmonės mirė. 

123RF.com nuotr./Luvro piramidė
123RF.com nuotr./Luvro piramidė

Šeštadienį šalies valdžia, siekdama apriboti naujojo viruso plitimą, paskelbė keletą priemonių, tarp jų – nurodymą atšaukti visus daugiau kaip 5 tūkst. žmonių susibūrimus uždarose erdvėse. 

„Luvras – uždara erdvė, kurioje kasdien lankosi per 5 tūkst. žmonių“, – sakė Ch.Galani ir pridūrė, kad „darbuotojai yra rimtai sunerimę“.

Darbuotojai reikalauja sustiprinti apsaugą – aprūpinti rankų dezinfekavimo priemonėmis ir langais atskirti kasininkus nuo lankytojų. 

Pernai Luvrą aplankė 9,6 mln. žmonių.  

Pietų Korėjoje – keturios mirtys

16:56

Pietų Korėja pranešė apie dar keturis mirusius asmenis. Šalyje koronaviruso aukų skaičius padidėjo iki 21. Dar 3736 žmonės yra užsikrėtę virusu.

„Scanpix“/AP nuotr./Koronaviruso protrūkis Pietų Korėjoje
„Scanpix“/AP nuotr./Koronaviruso protrūkis Pietų Korėjoje

 

Auga užsikrėtusiųjų britų skaičius

15:54

Naujausiais duomenimis, padidėjo koronavirusu užsikrėtusių birtų skaičius. Po tyrimų nustatyta 12 naujų atvejų, iš viso – 35.

Iranas pranešė apie 11 naujų mirčių

13:55

Irano sveikatos ministerija sekmadienį pranešė apie 11 naujų mirčių nuo naujojo koronaviruso sukeliamos ligos COVID-19 ir 385 naujus užsikrėtimo atvejus.

Bendras užsikrėtusiųjų skaičius Irane dabar siekia 978, o mirčių – 54.

„Vienuolika žmonių prarado gyvybes“ per pastarąją parą, per spaudos konferenciją, kuri buvo transliuojama per televiziją, sakė ministerijos atstovas Kianoushas Jahanpouras.

Graikijoje – trys nauji atvejai

13:00

Graikijoje pranešta apie tris naujus koronaviruso atvejus – užsikrėtė moteris ir du vyrai. Teigiama, kad moteris ir vienas vyras virusu užsikrėtė po kontakto su šia liga sergančiu asmeniu. Tuo metu kitas vyras lankėsi Italijoje, kur ir užsikrėtė virusu.

Skaičiuojama, kad Graikijoje iš viso užfiksuoti septyni koronaviruso atvejai.

D.Trumpas pasirengęs padėti iraniečiams kovoti su koronavirusu

12:33

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė esąs pasirengęs padėti Iranui suvaldyti koronaviruso protrūkį, jei šalis paprašys pagalbos.

„Jei galime padėti iraniečiams spręsti šią problemą, tikrai esame pasirengę tai padaryti... Jiems tereikia paprašyti. Ten turėsime puikių profesionalų“, – sakė jis per metinę Konservatorių politinio veiksmo konferenciją (CPAC) netoli Vašingtono.

Pietų Korėjoje auga aukų skaičius

12:08

Pietų Korėja paskelbė apie 586 naujus koronaviruso atvejus. Iš viso virusu šalyje užsikrėtę 3736 žmonės. Vienas asmuo nuo viruso mirė sekmadienį, o iš viso nuo koronaviruso Pietų Korėjoje mirė 18 žmonių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Koronavirusas plinta Pietų Korėjoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Koronavirusas plinta Pietų Korėjoje

 

Armėnija izoliuos 30 žmonių

10:50

Armėnijoje patvirtintas pirmas koronaviruso atvejis, sekmadienį pranešė šalies premjeras Nikolas Pašinianas. „Prieš maždaug dvi valandas, deja, pasitvirtino pirmas koronaviruso atvejis. Pacientas – 29 metų Armėnijos pilietis, kuris vasario 28 dieną su žmona grįžo iš Irano“, – sekmadienį paryčiais parašė N.Pašinianas savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Pasak premjero, paciento būklę gydytojai vertina kaip patenkinamą.

„Kai kreipėsi į ligoninę, jam buvo [pakilusi] temperatūra. Dabar temperatūros jis neturi. Jo sutuoktinei atlikto tyrimo dėl koronaviruso rezultatai buvo neigiami“, – feisbuke parašė N.Pašinianas.

„Armėnijos vyriausybė imsis būtinų priemonių, suplanuotų pagal Pasaulio sveikatos organizacijos nurodymus. Su pacientu kontaktavę asmenys bus izoliuoti“, – pridūrė jis.

„Šiandien bus izoliuoti apie 30 piliečių“, – nurodė Armėnijos premjeras.

Jis taip pat pranešė, kad dėl koronaviruso atšaukiamos sekmadienio vakarą planuotos eitynės, skirtos pagerbti žuvusiųjų per masinius neramumus 2008-ųjų kovo 1-ąją atminimą.

Tokijo maratone – vos 600 profesionalių bėgikų

10:46

Kasmet Tokijo maratone dalyvaudavo 35 000 dalyvių, kuriems padėdavo per 10 tūkst. savanorių. Šiemet bėgime dalyvavo vos 300 profesionalių bėgikų ir 600 savanorių.

Kaip nurodo CNN, tai susiję su koronoviruso kilusia baime.

 

Airijoje patvirtintas pirmas koronaviruso atvejis

10:34

Airija šeštadienį patvirtino pirmąjį savo koronaviruso atvejį; jis nustatytas vyrui, neseniai grįžusiam iš Šiaurės Italijos, informavo vyriausybė.

Sveikatos departamento pareigūnai nurodė, kad šiam vyrui iš rytinės Airijos dalies teikiama „tinkama medicinos pagalba“ po to, kai laikantis „nustatytų protokolų“ jis buvo ištirtas ir jam buvo nustatyta naujojo koronaviruso sukeliama liga COVID-19.

„Šis atvejis susijęs su [sugrįžimu] iš paveiktos teritorijos Šiaurės Italijoje, o ne kontaktu su kitu patvirtintu atveju“, – sakoma Sveikatos departamento pranešime.

Pareigūnai stengiasi nustatyti visus asmenis, su kuriuo galėjo kontaktuoti tas vyras, kad „suteiktų jiems informacijos ir patarimų, kaip užkirsti kelią tolesniam plitimui“, priduriama jame.

Sveikatos ministras Simonas Harrisas sakė, jog tai, kad šalyje patvirtintas pirmasis naujojo koronaviruso atvejis, „nebuvo netikėta“.

„Ruošėmės tam nuo sausio“, – teigė jis.

COVID-19 epidemija ir toliau plinta pasaulyje; šios ligos atvejų dabar užfiksuota 59 šalyse

18 Liuksemburgo piliečių – karantine

10:03

Į penktą dešimtį įkopęs vyras „šios savaitės pradžioje“ grįžo iš Italijos į Liuksemburgą, ir netrukus jam pasireiškė koronaviruso sukeliamos ligos COVID-19 simptomai. Atlikus tyrimą, jam buvo diagnozuota ši infekcija.

Į Nyderlandus tirti išsiųstas dar vienas mėginys, tyrimo rezultatai paaiškės sekmadienį.

Pacientas izoliuotas vienoje Liuksemburgo ligoninėje, jo šeimos nariai karantinuoti.

Dar 18 Liuksemburgo piliečių šiuo metu laikomi karantine viename viešbutyje Ispanijos Tenerifės saloje, kur koronavirusas buvo nustatytas vienam ten apsistojusiam vyrui ir jo sutuoktinei.

Nauji atvejai Švedijoje, Vokietijoje, Norvegijoje ir Kroatijoje

09:50

Skaičiuojama, kad Švedijoje šiuo metu nustatyta 12 susirgimų koronavirusu, Vokietijoje šis skaičius išaugo iki 66, Norvegijoje sergančiųjų yra 15, Kroatijoje – 6.

Apie pirmus susirgimus taip pat paskelbė Ekvadoras ir Liuksemburgas.

„American Airlines“ sustabdė skrydžius į Milaną

08:40

Bendrovė „American Airlines“ ir Niujorko ir Majamio oro uostų sustabdė keliones į Milaną ir iš Milano į minėtus miestus.

Skrydžiai sustabdyti iki balandžio 24-osios.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„American Airlines“ lėktuvas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„American Airlines“ lėktuvas

 

Antra viruso auka Japonijoje

08:29

Japonija pranešė apie antrą mirtį nuo koronaviruso. Liga nusinešė 70-mečio žmogaus gyvybę.

Paskutinis atnaujinimas 2020-03-01 08:29

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas