16:44 /17:06

„Košmariškas scenarijus“: vyras visą naktį atsilaikė prieš 7 m bangas ir uraganą jūroje

JAV pakrančių apsaugos sraigtasparnio įgula išgelbėjo vyrą, kuris Meksikos įlankoje laikėsi įsikibęs į nešiojamąjį šaldiklį (angl. ice box) po to, kai jo laivelis naktį įstrigo uragano Miltono sukeltuose vandenyse.

Prieš uraganui pasiekiant žemyną vyras buvo žvejybiniame laivelyje, kuris išėjo iš rikiuotės prie Madeiros paplūdimio Floridoje, sakė pakrančių apsaugos pareigūnė spaudai Nicole Groll. Vyras, kurio tapatybė nenustatyta, sugebėjo radijo ryšiu susisiekti su pakrančių apsaugos stotimi netoliese esančiame Sent Pitersberge, bet vėliau ryšys nutrūko, rašo dienraštis „The Guardian“.

Tačiau ketvirtadienį paieškos specialistai aptiko vyrą, kuris maždaug už 48 km nuo Longbout Ki, Floridoje, laikėsi įsikibęs į plūduriuojančią dėžę, rodo pakrantės apsaugos tarnybos pateiktas vaizdo įrašas. Vaizdo įraše matyti, kaip pakrantės apsaugos naras nuleidžiamas iš sraigtasparnio ir plaukia prie vyro, kad jį iškeltų.

„Šis vyras išgyveno košmarišką scenarijų net labiausiai patyrusiam jūrininkui“, – sakė pakrančių apsaugos pareigūnė Dana Grady.

VIDEO: „Košmariškas scenarijus“: išgelbėtas vyras, visą naktį per uraganą praleidęs jūroje

Vyras ant vandens išgyveno 7 metrų bangas

Visą ketvirtadienį gelbėtojų komandos toliau traukė Floridos gyventojus iš uragano Miltono nuolaužų po to, kai uraganas praūžė pro pakrantės gyvenvietes, kur sutaršė namus į gabalus, užpylė gatves purvu ir sukėlė mirtinų tornadų bangą. Šiuo metu skaičiuojami žuvusieji.

Tarp dramatiškiausių gelbėjimo darbų – Hilsboro apygardos pareigūnai rado 14-metį berniuką, plūduriuojantį ant tvoros gabalo, ir ištraukė jį į valtį.

Nepaisant sugriovimų, daugelis žmonių su palengvėjimu atsiduso įvertinę, kad Miltonas nebuvo dar grėsmingesnis. Uraganas nesudavė tiesioginio smūgio Tampai, o mirtinas audros bangavimas, kurio baiminosi mokslininkai, taip ir nepasireiškė.

Praėjus vos dviem savaitėms po uragano Helene sukeltų nelaimių, naujas uraganas nutraukė elektros tiekimą daugiau kaip 3 mln. žmonių, užtvindė barjerines salas, nuplėšė beisbolo stadiono stogą ir nuvertė statybinį kraną.

Pakrantės apsaugos tarnybos teigimu, prie kranto išgelbėtas į šaldiklio dėžę įsikibęs vyras buvo nuvežtas į Tampos bendrąją ligoninę, kur jam buvo suteikta medicininė pagalba. Agentūra apskaičiavo, kad per naktį ant vandens jis išgyveno 121-145 km/val. vėją ir iki 7,6 m aukščio bangas. Jo valties likimas nežinomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas