Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kova su seksualiniu vaikų išnaudojimu internete: kol laukiama naujų priemonių, EP pratęsė ankstesnių galiojimą

Trečiadienį europarlamentarai nusprendė iki 2026 m. balandžio pratęsti Europos Sąjungos (ES) privatumo apsaugos taisyklių išimties, leidžiančios aptikti vaikų seksualinio išnaudojimo internete turinį, taikymą.
Smurtas
Smurtas / Shutterstock nuotr.

Tai reiškia, kad Europos Parlamentas (EP) pritarė tam, kad kovojant su vaikų seksualiniu išnaudojimu, griežtos ES privatumo ir duomenų apsaugos taisyklės turės tam tikras išimtis leidžiančias teisėsaugos ir kitoms institucijoms skenavimo būdu ieškoti vaikų seksualinio išnaudojimo medžiagos internete, siekiant ją aptikti ir užkirsti kelią tokiems nusikaltimams.

Pratęsdami išimtį, europarlamentarai leidžia šią veiklą tęsti dar kurį laiką, nepažeidžiant bendrųjų privatumo taisyklių, kurios griežtai reglamentuoja, kaip ir kada gali būti renkami ir analizuojami asmens duomenys.

Specialistų teigimu, tai labai svarbu kovojant su vaikų seksualinio išnaudojimo medžiagos plitimu internete, nes suteikia teisėsaugos institucijoms ir atitinkamoms organizacijoms įrankius, kuriuos galima naudoti šiai medžiagai aptikti ir užkardyti jos plitimą, tuo pačiu užtikrinant tam tikrą privatumo apsaugos lygį.

Pratęsti minėtos išimties taikymą, kuris leistų tęsti kovą su seksualiniu vaikų išnaudojimu internete bei sudarytų galimybę ES Tarybai pasiruošti deryboms dėl naujų ES taisyklių priėmimo, nuspręsta 469 EP nariams balsavus už, 112 prieš, o 37 susilaikius. Pratęsimas galios iki 2026 m. balandžio 3 d.

EP pranešėja Birgit Sippel (Socialistai ir demokratai, Vokietija) teigė: „Vaikų seksualinis išnaudojimas yra siaubingas nusikaltimas, kuriam būtina užkirsti kelią ir internete. Todėl mes nusprendėme pratęsti išimtį, kuri suteikia galimybę kai kurioms įmonėms technologijų pagalba aptikti internete seksualinio vaikų išnaudojimo turinį. Pratęsimas yra ribotas, siekiant paspausti ES Tarybą susitarti dėl nuolatinių taisyklių.“

EP jau nuo lapkričio mėn. yra patvirtinęs savo poziciją dėl naujų kovos su seksualiniu vaikų išnaudojimu internete taisyklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas