Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovodamas Ukrainoje žuvo rusų aktyvistas I. Dadinas

Rusų aktyvistas Ildaras Dadinas, kalintas už protestus prieš prezidentą Vladimirą Putiną, žuvo fronto linijoje Ukrainoje, kur kovėsi kartu su Kyjivo pajėgomis, sekmadienį pranešė jo artimieji ir Rusijos žiniasklaida.
VASILY MAXIMOV / AFP
VASILY MAXIMOV / AFP

„Su giliu apgailestavimu turiu jus informuoti, kad Idaras Dadinas, vadinamas Gandhi (Gandžiu), vakar žuvo mūšyje Charkivo srityje“, Šiaurės rytų Ukrainoje, feisbuke paskelbė jo draugas ir buvęs Rusijos parlamentaras Ilja Ponomariovas, gyvenantis tremtyje.

Jis gyrė I.Dadiną kaip „bebaimį ir ryžtingą kovotoją“, kuris išėjo „į frontą kovoti su putinizmu“.

Pasak I.Ponomariovo, I.Dadinas kariavo kartu su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis „Sibiro batalione“, o vėliau – „Rusijos laisvės legione“ – už Ukrainą kovojančia Rusijos savanorių grupuote, kuri anksčiau yra kelis kartus trumpam įsiveržusi į Rusiją iš Ukrainos teritorijos.

Jo mirtį platformoje „Telegram“ patvirtino Rusijos žurnalistė Ksenija Larina ir kelios kitos nepriklausomos Rusijos žiniasklaidos priemonės.

I.Dadinas 2015 metais Rusijoje buvo nuteistas pustrečių metų laisvės atėmimo bausme dėl pakartotinių nesankcionuotų protestų Rusijoje. Jis pats vienas taikiai protestuodavo prieš Kremliaus politiką.

Laiške, kurį 2016 metais paskelbė nepriklausoma žiniasklaidos priemonė „Meduza“, jis pasmerkė kalėjimo prižiūrėtojų taikytus kankinimus ir pažeminimus.

I.Dadinas 2015 metų gruodį tapo pirmuoju asmeniu, nuteistu kalėti pagal 2014-aisiais sugriežtintą įstatymą, numatantį įkalinimą už pasikartojantį dalyvavimą nesankcionuotuose protestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas