Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Krauju pažymėti metai Vokietijoje: svarbiausi teroro išpuoliai per 12 mėnesių

Pirmadienį Berlyne sunkvežimiui įsirėžus į Kalėdų mugėje buvusius žmones, CNN primena svarbiausius išpuolius Vokietijoje per pastaruosius 12 mėnesių.
Išpuolis Berlyne
Išpuolis Berlyne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2016 m. liepa

Liepos 24 d. Ansbacho mieste pietų Vokietijoje nugriaudėjo sprogimas – savižudis šalia įėjimo į muzikos festivalį detonavo sprogmenis. Žuv o pats teroristas, dar mažiausiai 15 žmonių buvo sužeista. Ansbache susisprogdinusio savižudžio siro mobiliajame telefone rasta vaizdo medžiaga, kurioje jis „prisiekė ištikimybę“ džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) lyderiui Abu Bakrui al-Baghdadi.

Keletą dienų prieš šį sprogimą Miunchene aidėjo šūviai. 18-metis užpuolikas, turintis dvigubą – Vokietijos ir Irano – pilietybę, šaudė prekybos centre „Olympia Einkaufszentrum“, kuris yra šiaurinėje miesto dalyje. Žuvo devyni žmonės. Užpuolikas negyvas, jo motyvai nežinomi.

Dar keturios dienos prieš šį įvykį Vokietijos priglaustas pabėgėlis surengė kruvinas skerdynes Bavarijoje – jis subadė penkis traukinio keleivius. Tai greičiausiai buvo islamistinė ataka. Policijai pavyko nušauti užpuoliką, tai – pabėgėlis paauglys iš Afganistano. Jis buvo ginkluotas peiliu ir kirviu.

2016 m. birželis

Trys sirai buvo sulaikyti dėl įtarimų planavus teroro išpuolį Diuseldorfe. Teigiama, kad savižudiško išpuolį jie esą rengė džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ nurodymu.

2016 m. gegužė

Vokietis nužudė vieną žmogų ir dar tris sužeidė per išpuolį Bavarijos geležinkelių stotyje. Liudininkai policijai pasakojo, kad užpuolikas, surengęs ataką, šaukė „Allahu akbar“ („Alachas didis“ – liet.) ir „Bedieviai turi mirti“. Vis dėlto sąsajų tarp jo ir islamistų nebuvo rasta.

2015 m. gruodžio 31 d.

Naujųjų metų naktį Vokietijoje, Miunchene, dėl teroro grėsmės evakuotos dvi traukinių stotys, nutrauktas traukinių eismas. Pareigūnai esą gavo patikimos informacijos, todėl nuspręsta imtis atsargumo priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas