Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kremliaus ekspertai paskelbė: kontracepcija skatina lytinių ligų plitimą

Kremliaus remiama ekspertų komanda nustatė, kad prezervatyvai yra ŽIV plitimo priežastis, antradienį paskelbė Rusijos dienraštis „Kommersant“.
Demonstracija Rusijoje
Demonstracija Rusijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 ŽIV Rusija

Rusijos strateginių tyrimų instituto ataskaitoje skelbiama, kad Rusijos ŽIV problema yra „informacinio karo prieš Rusiją dalis“. Ši ataskaita buvo iškilmingai pristatyta Maskvos miesto Dūmoje.

Ataskaitos paviešinimas sekė po prieš metus Federalinio kovos su AIDS centro vadovo Vadimo Pokrovskio paskelbto pranešimo, kuriame situacija Rusijoje pavadinta „katastrofiška“.

Po šio pareiškimo Rusijos politikai pareikalavo naujo tyrimo, vadindami V.Pokrovskio žodžius „pavojingais nacionaliniam saugumui“ ir reikalaudami apsaugoti nuo „istorijos falsifikacijos“.

Rusijos strateginių tyrimų instituto vadovo pavaduotoja Tatjana Guzenkova aiškino, kad kalbos apie ŽIV ir AIDS tėra informacinio karo prieš Rusiją dalis.

Jos teigimu Vakarų kovos su šia grėsme metodas yra „neoliberalizmo ideologijos išdava, kuri liečia narkotikų vartotojus ir homoseksualius asmenis“.

T.Guzenkovos manymu, Rusija turėtų remtis ne tokiu pavyzdžiu, o formuoti savo metodą, kuris būtų pagrįstas „kultūrine, istorine ir psichologine charakteristika“.

Ataskaitos autorius Igoris Beloborodovas tikino, kad prezervatyvai yra viena iš lytinių ligų plitimo priežasčių.

Kontracepcijos industrija suinteresuota pardavinėti savo produktus ir skatina nepilnamečius užsiimti seksu, – dėstė I.Beloborodovas.

„Kontracepcijos industrija suinteresuota pardavinėti savo produktus ir skatina nepilnamečius užsiimti seksu“, – dėstė I.Beloborodovas.

Jo teigimu, geriausia kontracepcija yra gyventi heteroseksualioje šeimoje, kurioje abu partneriai yra ištikimi vienas kitam.

Rusijos sveikatos apsaugos ministerija praėjusiais metais įspėjo, kad jei ŽIV epidemija toliau nestabdomai plis Rusijoje, jau 2020-aisiais šalyje gali kilti chaosas.

Praėjusiais metais Rusijoje užregistruota 1 milijonas ŽIV sergančių asmenų. 93 000 – nauji atvejai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi