Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimirą Putiną kritikuojančio Gario Kasparovo laimėjimai trinami iš Rusijos sporto istorijos

Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas, buvęs pasaulio šachmatų čempionas Garis Kasparovas sulaukė dar vieno smūgio. „Spartako“ sporto draugijos istoriją aprašanti knyga ignoravo G.Kasparovo šachmatų pergales, rašo meduza.io.
Garry Kasparovas
Garis Kasparovas / „Scanpix“ nuotr.

Knygos dalį apie Garį Kasparovą rašęs Jevgenijus Gikas teigė, kad toks sprendimas nebuvo paaiškintas nei jam, nei pačiam G.Kasparovui. Knygos rengėjai tiesiog išmetė šį skyrių.

Tokį sprendimą pasmerkė net ir Kremliui prielankus ilgametis Pasaulio šachmatų federacijos (FIDE) prezidentas Kirsanas Iliumžinovas. „Jei tas skyrius apie Kasparovą turėjo būti knygoje, jis ten ir turėjo likti. Tai neteisybė. Jei tai nutiko dėl politinių sumetimų, tai blogai“, – teigė jis Rusijos radijo „Govorit Maskva“ eteryje.

Pats G.Kasparovas nei kiek nenustebo dėl tokio akibrokšto. „Jei Putino parankiniai sugalvojo ištrinti mano vardą iš visos Sovietų Sąjungos ir Rusijos sporto istorijos, tai jiems truks ilgą laiką“, – ironiškai atkirto šachmatų legenda.

Susisiekus su knygos leidėjais šie teisinosi, kad sprendimas buvo priimtas be jų žinios. „Tas skyrius buo ištrintas paskutinę akimirką. Nežinome, kas tai padarė. Nesitikėjome, kad taip bus. Tenka tik apgailestauti“, – teigė leidyklos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito