Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius: JK neparodė jokio susidomėjimo bendru tyrimu dėl Skripalių apnuodijimo

Kremlius ketvirtadienį pareiškė, kad Didžioji Britanija neparodė jokio susidomėjimo surengti bendrą tyrimą dėl kovą Solsberio mieste įvykdyto buvusio rusų šnipo apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga.
Julija Skripal
Julija Skripal / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nuo pat pradžių Rusijos pusė siūlė surengti bendrą tyrimą su britų puse, bet į šį pasiūlymą liko nesureaguota“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Britanijos pareigūnai kaltina Maskvą dėl kovą Anglijos pietiniame Solsberio mieste įvykdyto išpuolio, per kurį buvęs Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininkas Sergejus Skripalis ir jo dukra Julija buvo apnuodyti Sovietų Sąjungoje sukurta kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ (Naujokas).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje

67 metų S.Skripalis ir iš Maskvos jo aplankyti atvykusi 33 metų duktė Julija kovo 4-ąją buvo rasti susmukę Solsberyje ir ilgą laiką gydyti, kol galiausiai buvo išrašyti iš ligoninės.

Maskva neigė Britanijos kaltinimus, kad Rusija susijusi su Skripalių apnuodijimu. Ši priešprieša išprovokavo diplomatinę krizę; Vakarų šalys ir Rusija išsiuntė dešimtis vienos kitų diplomatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas