Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kremlius: Maskva ir Minskas kartu reaguos į NATO pajėgų dislokavimą Ukrainoje

Maskva ir Minskas reaguodami į galimą NATO pajėgų dislokavimą Ukrainoje imsis bendro atsako, turinčio užtikrinti abiejų šalių saugumą, pirmadienį pareiškė Kremlius.
Dmitrijus Peskovas
Dmitrijus Peskovas / Tass/„Scanpix“ nuotr.

„Tai veiksmai, užtikrinsiantys mūsų abiejų sąjunginių valstybių saugumą“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, žurnalistų paklaustas, kokia galėtų būti abiejų valstybių reakcija.

Rusijos „prezidentas [Vladimiras] Putinas ne kartą aptarinėjo galimos NATO karinės infrastruktūros plėtros Ukrainoje temą. Prezidentas Putinas sakė, kad tai peržengia „raudonąsias linijas“, kurias jis ne kartą yra minėjęs“, – pridūrė D.Peskovas.

Anksčiau Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad Ukrainoje ruošiamasis dislokuoti NATO karių ir kad jis susitaręs su V.Putinu kartu į tai reaguoti.

Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra BELTA pranešė, kad pirmadienį baltarusių prezidentui apie padėtį pasienyje atsiskaitė saugumo tarnybų vadovai.

„Ypatingą dėmesį skiriame Ukrainos ruožui – ką ten darysime. Matote, ten, į Ukrainą, sutraukiamos NATO pajėgos. Prisidengiant mokymų centrų kūrimu faktiškai ten steigiamos bazės. Ukrainoje steigiamos Jungtinių Valstijų bazės. Suprantama, turime į tai reaguoti“, – sakė A.Lukašenka.

Jis pridūrė, kad kartu su Rusijos prezidentu konsultavosi šiuo klausimu ir sutarė, kad „reikia imtis tam tikrų veiksmų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas