Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kremlius neigia siuntęs karius Venesuelos prezidentui saugoti

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas paneigė tarptautinės žiniasklaidos pranešimus, jog Rusija nusiuntė į Venesuelą savo karius vietos ir užsienio spaudimą patiriančiam šios šalies prezidentui Nicolui Maduro saugoti.
Nicolas Maduro
Nicolas Maduro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Žinoma, kad ne. Baimės akys didelės“, – atsakydamas į tokį klausimą televizijos „Rossija 1“ laidai „Moskva. Kreml. Putin“ („Maskva. Kremlius. Putinas“) pareiškė D. Peskovas.

Jo žodžiais, padėtį šioje Lotynų Amerikos valstybėje aštrina tiesioginis Vašingtono kišimasis.

„Padėtis Venesueloje kelia susirūpinimą, tačiau dar labiau neramina tai, kad visa tai vyksta tiesioginio JAV kišimosi sąlygomis“, – sakė Rusijos prezidento atstovas.

Venesueloje jau ketverius metus tęsiantis giliai ekonomikos krizei, privertusiai milijonus venesueliečių pabėgti iš šalies arba gyventi pusbadžiu, laikinuoju prezidentu pasiskelbęs opozicijos lyderis Juanas Guaido mėgina nuversti N.Maduro, anksčiau šį mėnesį prisaikdintą antrai kadencijai po prieštaringai vertinamų rinkimų.

N.Maduro perrinkimą gruodį ginčija opozicija ir kritikuoja tarptautinė bendruomenė, bet prezidentą iki šiol remia Venesuelos kariuomenė.

JAV ir didžiosios Lotynų Amerikos valstybės šios savaitės viduryje pripažino J.Guaido laikinuoju Venesuelos vadovu, o Europos Sąjunga paragino Karakasą surengti laisvus rinkimus demokratijai atkurti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Venesuelos lyderiu pasiskelbęs Juanas Guaido
AFP/„Scanpix“ nuotr./Venesuelos lyderiu pasiskelbęs Juanas Guaido

Šeštadienį Ispanija, Prancūzija ir Vokietija pateikė spaudžiamam N.Maduro ultimatumą ir perspėjo, kad pripažins J.Guaido šalies prezidentu, jei per aštuonias dienas Venesueloje nebus paskelbti pirmalaikių rinkimai. N.Maduro šį ultimatumą atmetė.

Sekmadienį Izraelis oficialiai pripažino Venesuelos Nacionalinio Susirinkimo lyderį J.Guaido šios šalies prezidentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas