Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 30 /13:25

Kremlius rado chaoso Dagestano oro uoste kaltininką

Kremlius pirmadienį pareiškė, kad sekmadienį prieš Izraelį nusiteikusios minios šturmas pietiniame Rusijos Dagestano regione esančiame oro uoste buvo „išorinės įtakos“ rezultatas.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, kalbėdamas su žurnalistais, sakė, kad piktavaliai pasinaudojo plačiai matomais kančių Gazoje vaizdais, kad išjudintų žmones daugiausia musulmoniškame Šiaurės Kaukazo regione.

Kremlius taip pat pranešė, kad prezidentas Vladimiras Putinas vėliau pirmadienį surengs susitikimą, kuriame bus aptarti Vakarų bandymai suskaldyti Rusijos visuomenę.

„Televizijos filmuotos medžiagos, rodančios siaubingus įvykius Gazos Ruože – žmonių, vaikų, senelių žūtis, fone priešams labai lengva pasinaudoti ir išprovokuoti situaciją“, – pirmadienį žurnalistams sakė D. Peskovas.

Kremlius plačiau nekomentavo savo teiginio dėl „išorinio kišimosi“.

Valstybinė žiniasklaida anksčiau citavo Dagestano gubernatoriaus žodžius, kad „šios akcijos iniciatoriai yra mūsų priešai, kurie ją organizavo iš Ukrainos teritorijos“.

Po šio incidento, įvykusio tęsiantis karui tarp Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ Gazos Ruože, Izraelis paragino Rusiją apsaugoti jo piliečius, o JAV pasmerkė neramumus.

Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu biuro pareiškime sekmadienio vakarą sakoma: „Izraelis tikisi, kad Rusijos valdžia gins visus Izraelio piliečius ir visus žydus ir imsis ryžtingų veiksmų prieš riaušininkus bei smurto prieš žydus ir izraeliečius kurstymą.“

Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovė spaudai Adrienne Watson socialiniame tinkle „X“ sakė: „JAV griežtai smerkia antisemitinius protestus Dagestane, Rusijoje. JAV vienareikšmiškai palaiko visą žydų bendruomenę, pasaulyje sparčiai augant antisemitizmui.“

Dagestano gubernatorius pažadėjo, kad už incidentą atsakingi asmenys bus nubausti.

VIDEO: Rusijos oro uoste kilo chaosas, įsiveržė minios žmonių ieškodami izraeliečių

Minios įsiveržė į oro uostą ieškodamos atskridusių izraeliečių: išlaužė duris ir užtvaras, 60 žmonių suimta

15min primena, kad Rusijos Machačkalos oro uostą Kaukazo respublikoje Dagestane sekmadienį užplūdo izraeliečių ir žydų ieškanti minia, pasklidus gandams, kad iš Izraelio atskrenda lėktuvas.

VIDEO: Rusijos oro uoste pikta minia bandė laužtis į izraeliečių lėktuvą

60 žmonių po incidento buvo sulaikyti, pirmadienį nurodė Rusijos Vidaus reikalų ministerija.

„Nustatyta daugiau kaip 150 aktyvių neramumų dalyvių, 60 iš jų suimta“, – sakoma ministerijos pranešime.

Dešimtys protestuotojų, kurių dauguma skandavo „Allahu Akbar“ (Dievas visų didesnis), išlaužė Machačkalos oro uosto duris ir užtvaras, o kai kurie įsiveržė į kilimo ir tūpimo taką, rodo vaizdo įrašai, paskelbti socialiniuose tinkluose ir Rusijos žiniasklaidos priemonėse RT ir „Izvestija“.

VIDEO: Įsiutusi minia įsiveržė į oro uostą Dagestane

Rusijos aviacijos agentūra „Rosaviacija“ netrukus paskelbė, kad uždarė oro uostą atvykstantiems ir išvykstantiems skrydžiams ir kad atvyko saugumo pajėgos.

Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos pranešime teigiama, kad buvo sužeistų žmonių, tačiau nedetalizuojama, kiek ir kas nukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas