Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kremlius prarado žadą – Boriso Nemcovo ir jo bendražygių ataskaita nekomentuojama

Kremlius antradienį atsisakė komentuoti antradienį opozicijos paskelbtą ataskaitą, pagrįstą dabar jau nužudyto aktyvisto Boriso Nemcovo atliktu tyrimu, kurioje teigiama, kad Rusijos armijos kariai kaunasi Rytų Ukrainoje.
Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas
Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš su ta ataskaita nesusipažinęs, todėl neturiu ką pasakyti“, – Rusijos naujienų agentūros citavo Kremliaus atstovą Dmitrijų Peskovą.

Maskva išleido daugiau negu 53 mlrd. rublių (apie 924 mln. eurų), teikdama pagalbą separatistų maištui Ukrainos rytuose, kur taip pat žuvo mažiausiai 220 Rusijos karių, sakoma antradienį Rusijos opozicijos aktyvistų paskelbtoje ataskaitoje.

Ši ataskaita buvo paskutinis nužudyto Kremliaus kritiko Boriso Nemcovo projektas, pagrįstas atvirų šaltinių pateikiama informacija ir pokalbiais su karių šeimomis. Ataskaitoje pateikiami faktai prieštarauja Maskvos pareiškimams, kad Ukrainoje nesikauna jokie Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariai.

B.Nemcovas buvo nušautas vasarį Maskvos centre, o jo liberalios partijos RPR-PARNAS nariai ir keli opozicijos aktyvistai padėjo užbaigti 65 puslapių ataskaitą „Putinas. Karas“.

Kremlius to dokumento kol kas nekomentavo.


Vakarų šalys kaltina Rusiją siunčiant į Rytų Ukrainą ginkluotę ir karius, padedančius separatistams kautis su Kijevo vyriausybės pajėgomis, taip pat juos apmoko ir dalijasi žvalgybos duomenimis. Vakarai sustiprino sankcijas Maskvai dėl to konflikto, nusinešusio jau per 6,1 tūkst. žmonių gyvybių.

Sankcijos Rusijos verslininkams ir pareigūnas pirmiausiai buvo paskelbtos po to, kai Maskva 2014 metų kovą aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, dar prieš įsiplieskiant konfliktui šalies rytinėje dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas