Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Krenta vienas po kito: Rusijoje sulaikytas dar vienas gynybos ministerijos generolas

Buvęs gynybos ministro Sergejaus Šoigu pavaduotojas, armijos generolas Pavelas Popovas buvo sulaikytas, skelbia Rusijos Tyrimų komiteto atstovė Svetlana Petrenko.
Buvęs Rusijos gynybos ministerijos viceministras Pavelas Popovas
Buvęs Rusijos gynybos ministerijos viceministras Pavelas Popovas / „RIA Novosti“

S.Petrenko pridūrė, kad buvęs gynybos viceministras įtariamas sukčiavimu.

Pasak tyrėjų, nuo 2021 iki 2024 m. P.Popovas, kuris buvo atsakingas už „Patriotų“ parko netoli Maskvos plėtrą, priežiūrą ir eksploataciją, praturtėjo šios institucijos sąskaita, veikdamas kartu su parko direktoriumi Viačeslavu Achmedovu ir Rusijos gynybos ministerijos Vyriausiojo inovacinės plėtros departamento vadovo pavaduotoju Vladimiru Šesterovu.

„Tass“/Buvęs Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu ir buvęs viceministras Pavelas Popovas
„Tass“/Buvęs Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu ir buvęs viceministras Pavelas Popovas

Pasak tyrėjų, P.Popovas organizavo statybos ir remonto darbus, taip pat tam tikrų materialinių vertybių pristatymą savo sodyboje Maskvos srities Krasnogorsko rajone „Patriotų“ parko sąskaita.

Be kita ko, Rusijos Federacijos tyrimų komitetas nustatė, kad P.Popovas vertė komercinių organizacijų, kurios turėjo sutartinių santykių su „Patriotų“ parku, vadovus atlikti statybos ir montavimo darbus jo sodyboje už juos nesumokant.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad atsargos generolui ir jo šeimos nariams priklausė daug nekilnojamojo turto prestižiniuose Maskvos rajonuose, taip pat Maskvos srityje ir Krasnodaro krašte. Bendra jų vertė – daugiau kaip 500 mln. rublių (4,9 mln. eurų).

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Tass“ pranešė, kad P.Popovas buvo sulaikytas savo gyvenamojoje vietoje. Visuose su juo susijusiuose adresuose atliekamos kratos.

67 metų P.Popovas 2013-2024 m. ėjo gynybos ministro pavaduotojo pareigas. Birželio 17 d. jis buvo atleistas iš pareigų ir nušalintas nuo karinės tarnybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas