Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kryme kalėti šešerius metus nuteistas dar vienas Jehovos liudytojas

Teismas Maskvos aneksuotame Kryme ketvirtadienį skyrė šešerių metų kalėjimo bausmę vienam Jehovos liudytojui už ekstremistinės veiklos organizavimą, Rusijai ir toliau griežtai persekiojant šio JAV užgimusio krikščioniško judėjimo sekėjus.
Įtariamasis atvestas į teismą
Įtariamasis atvestas į teismą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apeliaciją išnagrinėjęs Krymo Aukščiausiasis Teismas skyrė Artiomui Gerasimovui šešerių metų laisvės atėmimo bausmę kolonijoje, sakoma Jehovos liudytojų religinės organizacijos pranešime, priduriant, kad gynyba dar kartą apskųs nutartį.

Rusija uždraudė Jehovos liudytojų judėjimą 2017 metais, pripažinusi jį ekstremistine organizacija. Nuo to laiko šalyje buvo skirtos griežtos laisvės atėmimo bausmės keliems tikintiesiems, įskaitant Danijos pilietį Dennisą Christenseną, pernai vasarį pasiųstą už grotų šešeriems metams.

Jehovos liudytojų judėjimo atstovas spaudai Jarrodas Lopesas pareiškė, kad Krymo Aukščiausiojo Teismo ketvirtadienį paskelbtas nuosprendis „iškėlė religinį persekiojimą į naują žiaurumo lygį“.

„Nuo 2017 metų, kai buvo paskelbta Rusijos Aukščiausiojo Teismo nutartis, kuria faktiškai buvo uždrausta Jehovos liudytojų veikla, tai yra pirmas kartas, kai apeliacija nulėmė net griežtesnę bausmę“, – pareiškime cituojamas J.Lopesas.

Iš pradžių Jaltos teismas kovo mėnesį skyrė A.Gerasimovui baudą, o kitas kartu su juo teistas tikintysis Sergejus Filatovas buvo pasiųstas už grotų šešeriems metams.

Tyrėjų teigimu, tikinčiųjų grupė surengė pamaldas, kurios buvo priskirtos ekstremistinei veiklai.

Prokurorai vėliau pateikė skundą, prašydami teismo skirti A.Gerasimovui pusseptintų metų laisvės atėmimo bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas