Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kūdikių gyvybes gelbsti aliuminio folija

Mažutėlaičiai kūdikiai, paskendę per didelėse sauskelnėse, eilėmis suguldyti įprastoje ligoninės lovoje, išklotoje aliuminio folija. Folija yra laikinas sprendimas, kuriuo bandoma išlaikyti šilumą, kad kūdikiai, kurie sveria vos po kelis kilogramus ir turėtų būti inkubatoriuose, nemirtų nuo šalčio, pasakoja leidinys „The Independent“.
Neišnešioti kūdikiai Gazos ligoninėje
Neišnešioti kūdikiai Gazos ligoninėje / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak palestiniečių medikų, trys iš 39 kūdikių didžiausioje Gazos al-Shifos ligoninėje mirė, nes baigėsi kuras ir inkubatoriai išsijungė. Iš viso 32 pacientai mirė nuo šeštadienio, kai al-Shifos ligoninėje baigėsi degalai avariniame generatoriuje, pranešė „Hamas“ valdomos Gazos sveikatos apsaugos ministerija.

Didžiulį ligoninės kompleksą, kurį Izraelis kaltina „Hamas“ kovotojus naudojant kaip priedangą požeminių tunelių tinklui, apsupo Izraelio tankai ir kariai, pasiekę objekto vartus. Izraelio kariuomenė teigia, kad kovoja su „Hamas“ aplink ligoninę, kurioje trūksta elektros, vandens, maisto, vaistų ir įrangos.

Sveikatos apsaugos ministerija teigė, kad ją apšaudo snaiperiai ir dronai. Chirurgas, dirbantis organizacijoje „Gydytojai be sienų“, esančioje al-Shifos ligoninėje, įrašė žinutę: „Snaiperis atakavo pacientus, jie turi šautinių žaizdų, tris iš jų operavome ... Padėtis labai bloga, ji nežmoniška. Tai uždara teritorija, niekas apie mus nežino.“

Medhatas Abbasas, al-Shifos direktorius ir aukščiausio rango Gazos sveikatos ministerijos pareigūnas, sakė, kad keturi iš ligoninėje esančių neišnešiotų kūdikių neturi motinų, nes jie gimė skubos tvarka atlikus cezario operaciją, kai jų sužeistos motinos mirė.

„Norint palaikyti kūdikių gyvybę, jiems reikia tokios pat temperatūros kaip ir motinos, o tai įmanoma tik naudojant inkubatorius, kurie palaiko kūdikių šilumą ir užtikrina specialią šviesą, apsaugančią juos nuo geltos; ir dirbtinį kvėpavimą, jei jo prireiktų“, – sakė gydytojas M.Abbasas.

„Dabar, kadangi trūksta elektros, mūsų gydytojai surinko juos į šias paprastas lovas ir apklojo aliuminio folija, kad jie būtų šiltai. Čia, Gazoje, darosi vis šalčiau; dėl šios priežasties, tinkamai nekontroliuojant temperatūros, kai kurie iš jų gali mirti“, – sakė jis.

Daugiau informacijos iš karo fronto skaitykite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas