Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kyjivas paskaičiavo kiek kartų per visą karo laikotarpį Rusija pažeidė „paliaubas“

Per devynerius karo metus Rusijos Federacija niekada nesilaikė paliaubų sutarčių.
Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar
Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar / „AFP“/„Scanpix“

Tai savo „Telegram“ kanale paskelbė gynybos viceministrė Hana Maliar.

„Per devynerius karo metus Rusijos Federacija niekada nesilaikė paliaubų susitarimų. Iš viso per antiteroristinės operacijos laikotarpiu vykusias kovas buvo 11 bandymų nustatyti daugiau ar mažiau stabilų paliaubų režimą, šalys susitarė Trišalės kontaktinės grupės rėmuose“, – sakė ji.

Tačiau visos „paliaubos“ buvo nutrauktos dėl tyčinių priešo veiksmų.

„Pavyzdžiui, 2018 metų vadinamųjų „visuotinių pavasario paliaubų“ metu, per 22 paskelbtos „tylos“ dienas priešas paleido mažiausiai 153 šūvius, dėl kurių žuvo šeši Ukrainos kariškiai ir 12 buvo sužeisti“, – pažymėjo viceministrė.

Ji taip pat priminė, kad Jungtinių pajėgų operacijos metu Ukraina kelis kartus derėjosi dėl dvišalių paliaubų, tačiau jos rezultatai buvo panašūs į ankstesnių.

„Tik 2019 m. Ukrainos kariuomenės koviniai nuostoliai Donbase siekė 97 žuvusiuosius. 2020 m., prieš prasidedant paskutinėms, liepos mėnesio paliauboms, žuvo dar 32 ginkluotųjų pajėgų kariai, 220 bus sužeisti“, – pranešė H.Maliar.

Anot jos, 2020 metų liepos 27 dieną oficialiai prasidėjo dar vienas „visiškas ir visapusiškas paliaubų režimas“, tačiau priešas jo laikėsi vos pusvalandį. Konkrečiai, apie 00.20 val., okupantai apšaudė 36-osios atskiros jūrų pėstininkų brigados dalinius. Dar vienas apšaudymas užfiksuotas apie 9 valandą ryto.

„Pagaliau nuo 2020 m. liepos 27 d. iki 2021 m. liepos 27 d. buvo užfiksuota daugiau nei 2000 priešo apšaudymų. Todėl tik Rusijos kariuomenės išvedimas iš Ukrainos teritorijos reikš tikras paliaubas ir agresijos pabaigą“, – sakė viceministrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas