Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kyjivas: Vovčanskas beveik sunaikintas, bet dar neužimtas rusų

Vovčansko miestą Charkivo srityje, kur daugiau nei prieš savaitę Rusijos pajėgos atidarė naują karo frontą, beveik sunaikino rusai, tačiau miesto jie dar nesugebėjo užimti, susirašinėjimo platformoje „Telegram“ pranešė Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos Kovos su dezinformacija centro vadovas Andrijus Kovalenko.

Pasak jo, rusai ir toliau lygina miesto griuvėsius valdomomis aviacinėmis bombomis.

Telegram/Vovčanskas
Telegram/Vovčanskas

„Vovčansko miestas, deja, beveik sunaikintas priešo, kuris negailestingai smogia valdomomis aviacinėmis bombomis. Tačiau priešas neįvykdė savo vadovybės užduoties ir dar neužėmė miesto“, – pabrėžė jis.

Kaip pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas, Charkivo sektoriuje Rusijos kariai du kartus bandė pralaužti Ukrainos kariuomenės gynybą Hlybokės-Lipcių ir Bugrivatkos-Staricos rajonuose.

Nurodoma, kad šalies gynėjai tam tikruose rajonuose vykdo šturmo operacijas, stprina gynybą, kad pagerintų taktinę padėtį.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos į Charkivą perkėlė rezervus, įskaitant dalinius iš kitų fronto zonų, kuriose taip pat vyksta kovos. Tačiau BBC naujienų tarnyba vertina, kad Ukrainos gynyba pavojingai retėja.

Jų tikslas – ne Charkivas

Rusijos pajėgos Charkivo srityje dar dvi-tris savaites toliau žengs į priekį, kol išeikvos išteklių viršenybę, tačiau vėliau padėtis pradės stabilizuotis, britų leidiniui „The Guardian“ aiškino Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas.

Jo manymu, užpuolikai į Charkivą nesiverš, nes Kremlius šiam puolimui skyrė tik 15 tūkst. karių. Operacijos regione idėja – „išplėsti fronto liniją“, priversti Ukrainą perkelti savo rezervus ir pasinaudoti JAV pagalbos paketo vėlavimu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mychailo Podoliakas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mychailo Podoliakas

M.Podoliakas pridūrė, kad kita šio mini puolimo priežastis yra psichologinė. Maskva nori parodyti, kad Rusija gali kariauti kiek nori, o priešintis neva beprasmiška.

„Ši žinia skirta ne mums, tai žinia mus remiančių šalių elitui“, – aiškino jis.

Penktadienį naujienų agentūrai „Agence France Presse“ duotame interviu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Rusijos karių puolimas Charkivo srityje gali būti tik „pirmoji banga“, po kurios seks kitos. Padėtį regione jis įvertino kaip „kontroliuojamą“, bet „nestabilią“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas