Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kyla rimtas pavojus“: J.Stoltenbergas išsakė du karo Ukrainoje raidos scenarijus

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas įvardijo du karo Ukrainoje raidos scenarijus. Pasak UNIAN korespondento, J.Stoltenbergas tai pasakė per spaudos konferenciją Briuselyje po dvi dienas trukusio Aljanso šalių narių užsienio reikalų ministrų susitikimo.
Jensas Stoltenbergas
Jensas Stoltenbergas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Ir todėl reikia skubiai pritraukti daugiau paramos Ukrainai“, – sakė J. Stoltenbergas.

Jo nuomone, iš esmės galimi du tolesnės padėties raidos scenarijai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Karas Ukrainoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Karas Ukrainoje

„Vienas iš jų yra tas, kad NATO sąjungininkai sugebės sutelkti daugiau paramos ir Ukraina galės atsiimti daugiau teritorijos. Kitas scenarijus yra tas, kad mes to nesugebėsime padaryti. Tuomet kyla rimtas pavojus, kad Rusija užgrobs dar daugiau teritorijos, ir tada mes atsidursime dar pavojingesnėje padėtyje“, – sakė J.Stoltenbergas.

Pasak J.Stoltenbergo, vienintelis kelias į teisingą ir ilgalaikę taiką Ukrainoje yra stiprios Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

„Tai vienintelis būdas įtikinti Vladimirą Putiną, kad jis nelaimės mūšio lauke. Ir tai vienintelis būdas įtikinti jį, kad jis turi sėstis prie derybų stalo ir derėtis dėl kokio nors priimtino sprendimo, pagal kurį Ukraina nugalės kaip suvereni ir nepriklausoma valstybė“, – pabrėžė J.Stoltenbergas.

Generalinis sekretorius išreiškė įsitikinimą, kad tai galima padaryti, nes ukrainiečiai jau įrodė, kad gali veiksmingai naudoti sąjungininkų suteiktus ginklus.

„Jei NATO sąjungininkai suteiks tai, ką turime suteikti, esu visiškai įsitikinęs, kad ukrainiečiai sugebės pasiekti naujų laimėjimų, todėl turime suteikti daugiau“, – sakė J.Stoltenbergas.

Jis pridūrė, kad sąjungininkai turi labiau pasistengti ir greičiau suteikti Ukrainai karinę paramą.

JAV valstybės departamento atstovas Kurtas Campbellas anksčiau sakė, kad Rusija atkūrė savo kariuomenę po didžiulių nuostolių, patirtų per invaziją į Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas