Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

L.Kojala: 63 proc. CNN apklaustųjų sako, kad laimėjo K.Harris, bet D.Trumpo gerbėjai juo patenkinti

Donaldas Trumpas – disciplinuotas (kiek įmanoma), o Kamala Harris – pasiruošusi ir aštri. Taip šiąnakt vykusius debatus tarp kandidatų į JAV prezidentus apibūdino politologas Linas Kojala.

„Šiąnakt vykę debatai buvo gera sparingo sesija, kuri vargu, ar dramatiškai keis rinkimines tendencijas. D.Trumpas akcentavo rinkėjams svarbiausias temas – nesuvaldytą migraciją, infliaciją ir kitas Joe Bideno administracijos silpnąsias vietas – ir darė tai nuosekliau, nei daugelyje susitikimų su rinkėjais. K.Harris nepasimetė ir, nepaisant panašių debatų patirties stokos, pateikė gerai paruoštus atsakymus bei atakavo D.Trumpą dėl jo silpnybių“, – pastebėjo L.Kojala.

Pasak jo, CNN apklausa po debatų rodo, kad 63 proc. laimėtoja nurodė K.Harris, 37 proc. – D.Trumpą. Analogiška apklausa po D.Trumpo ir J.Bideno debatų rodė respublikono pranašumą. Visgi, anot L.Kojalos, D.Trumpo pasirodymas nenuvils jo elektorato, kurie išgirdo tai, ko ir tikėjosi.

„Tai primena 2016 ir 2020 m. D.Trumpo – Hillary Clinton ir D.Trumpo – Joe Bideno debatus. Didesnei daliai žiūrovų, ypač atidžiai sekančių kampaniją, demokratų kandidatė pasirodė geriau. Tai – itin svarbu K.Harris, kuri vilsis, kad šis pasirodymas įtikins dalį jai potencialiai simpatizuojančių, bet galbūt abejojančių rinkėjų. Tad įvykdyti savo misiją debatuose jai – kaip naujai, sąlyginai menkai pažįstamai kandidatei, kurios kiekvienos klaidos kaina didelė – buvo svarbiau nei D.Trumpui. Bet D.Trumpo pasirodymas nenuvils jo elektorato, kurie išgirdo, ko ir tikėjosi“, – pastebėjo Rytų Europos studijų centro direktorius.

Debatai iškart prasidėjo nuo aštraus abiejų kandidatų puolimo. K.Harris bandė įtikinti, kad turi viduriniosios klasės ekonomikos augimo planą ir įspėjo dėl „Project 2025“ plano (Trumpas neigia turįs ką bendro su šia detalia konservatyvių ekspertų parengta programa). Jis atkirto, jog J.Bideno administracija sukėlė didžiulę infliaciją, o K.Harris neturi idėjų (atliepiant jos nenorą iki šiol detalizuoti pasiūlymų).

D.Trumpas vadino V.Orbaną vienu labiausiai gerbiamų politikų

D.Trumpas eilinį kartą citavo Vengrijos vadovo Viktoro Orbano pagyras jam, pavadindamas jį „vienu gerbiamiausių“ politikų. Jis mini Vengrijos premjerą visos kampanijos metu.

Į dukart pakartotą klausimą, ar nori, kad Ukraina laimėtų, D.Trumpas atsakė tik tiek, jog sieks „karo pabaigos“. Ir kritikavo J.Bideną, kad šis nesikalba su V.Putinu bei nereikalauja Europos/NATO susimokėti. K.Harris akcentavo suburtą tarptautinę koaliciją remti Ukrainą – „prie D.Trumpo V.Putinas šiandien būtų Kyjive ir žvelgtų tolyn į Europą, ypač Lenkiją“. K.Harris kritikavo D.Trumpą dėl meilės diktatoriams, kurie gali „manipuliuoti jį pagyromis“.

„D.Trumpas vis dažniau – ir šį sykį – teigė, kad pasaulis yra ties Trečiojo pasaulinio karo riba“, – pastebėjo L.Kojala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas