Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvija, Jungtinė Karalystė ir kitos valstybės ragina savo piliečius palikti Ukrainą

Latvijos užsienio reikalų ministerija penktadienį paragino savo piliečius, esančius Ukrainos teritorijoje, artimiausiu metu palikti šią šalį. JAV penktadienį paragino Ukrainoje esančius amerikiečius iš šalies išvykti per 48 val. Panašius raginimus paskelbė ir dar kelios valstybės.
Kijevas, Ukraina
Kijevas, Ukraina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Atsižvelgdama į didelę grėsmę saugumui, kurią prie Ukrainos sienų kelia Rusija, ir realų pavojų, kad situacija pablogės, URM ragina Latvijos piliečius artimiausiu metu palikti Ukrainą. Išvykstantiems rekomenduojame naudotis visomis prieinamomis saugiomis transporto rūšimis – aviacijos reisais arba antžeminiais maršrutais, einančiais per ES ar NATO šalis“, – sakoma Latvijos URM pareiškime.

Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė taip pat patarė Ukrainos piliečiams išvykti dabar, kol dar yra komercinių priemonių.

„Patariama nevykti į Ukrainą. Britanijos piliečiai iš Ukrainos turėtų išvykti dabar, kol dar yra komercinių priemonių“, – teigiama Sandraugos ir plėtros biuro pranešime.

Kelios šalys, įskaitant Japoniją, Izraelį, Norvegiją ir Pietų Korėją penktadienį patarė savo piliečiams palikti Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas