Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvija ragina neatidėlioti pagalbos teikimo Ukrainai    

Artėjant antrosioms Rusijos karo prieš Ukrainą metinėms, Europos Sąjunga turi priartėti prie esminių sprendimų dėl ilgalaikės nenutrūkstamos karinės paramos Ukrainai, pirmadienį pareiškė Latvijos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė, nuolatinė atstovė ES Lelde Lice-Licite (Leldė Lycė Lycitė).
GINTS IVUSKANS / AFP
GINTS IVUSKANS / AFP

Kaip naujienų agentūrą LETA informavo Užsienio reikalų ministerijoje, pirmadienį Briuselyje įvyko ES Bendrųjų reikalų tarybos posėdis.

Tarybos darbotvarkėje buvo aptarti naujausi įvykiai Viduriniuose Rytuose, ES parama Ukrainai kovojant su Rusijos agresija, taip pat pasikeista nuomonėmis apie ES bendradarbiavimą su Sahelio regionu Afrikoje.

L. Lice-Licite pabrėžė, kad ES iki vasario 24 dienos turi susitarti dėl 13-ojo ribojamųjų priemonių paketo ir toliau rengti naujas sankcijas Rusijai, ypač daug dėmesio skiriant tam, kad būtų užkirstas kelias jų apėjimui.

Latvija prašo imtis konkrečių veiksmų, kad ES jau kovą galėtų pradėti stojimo derybas su Ukraina. Ambasadorė pakvietė ES valstybes nares prisijungti prie Latvijos vadovaujamos dronų Ukrainai koalicijos.

Latvija kartu su Estija, Lietuva ir Lenkija paragino laikytis solidarumo ir toliau koordinuoti ES veiksmus; jos atkreipė valstybių narių dėmesį į viešai paskelbtą ES šalių politikų, prieš kuriuos Rusija inicijavo politiškai motyvuotas bylas, pavardžių sąrašą.

Tarybos posėdyje į ES užsienio reikalų ministrus taip pat kreipėsi Rusijos opozicijos politiko Aleksejaus Navalno, kuris mirė Rusijos kalėjime, žmona Julija Navalnaja. Ji paskelbė, kad tęs savo vyro pradėtą darbą įgyvendinant jo politinę darbotvarkę ir idėjas. Šiame kelyje ypač svarbi būtų ES parama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas