Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvija spręs, ar dėl COVID-19 krizės vėl skelbti ekstremaliąją padėtį

Latvijos vidaus reikalų ministras Sandis Girgenis, išklausęs ekspertų nuomonę ir susipažinęs su ataskaita apie sveikatos apsaugos sektoriaus pajėgumus, antradienį spręs, ar dėl sudėtingos epidemiologinės padėties šalyje reikėtų vėl skelbti ekstremaliąją padėtį.
Keleivė Rygoje
Keleivė Rygoje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Atitinkamas sprendimas, galintis suteikti vyriausybei platesnius įgaliojimus kovoti su koronaviruso plitimu, turi būti priimtas per Krizių valdymo tarybos posėdį.

Kaip antradienį interviu visuomeniniam radijui sakė S. Girgenis, prieš žengiant tokį žingsnį vyriausybei būtina paruošti konkretų veiksmų planą.

„Ekstremalioji padėtis, be abejo, leistų [veiksmingiau] kovoti su infekcija, tačiau ji taip pat užkrautų naštą visiems Latvijos gyventojams ir visų sektorių įmonėms. Priimdamas savo sprendimą, įvertinsiu bendrą vaizdą ir, žinoma, geriausius pasaulio pavyzdžius“, – nurodė ministras.

Paklaustas, kokią naštą teisėsaugos institucijoms užkrautų toks režimas, S.Girgenis pažymėjo, jog darbo tikrai padidėtų, bet pabrėžė, kad agentūros susidorotų su tokiu krūviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas