Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijoje kelią skinasi nauji apribojimai prekybai alkoholiu

Latvijos Saeimos Socialinių ir darbo reikalų komitetas antradienį pritarė pasiūlymui dėl naujų pataisų Įstatymui dėl alkoholinių gėrimų apyvartos, įvedant apribojimus alkoholio pardavimo laikui.
Parduotuvė
Parduotuvė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Latvija Alkoholis

Komitete patvirtintas siūlymas nuo pirmadienio iki šeštadienio alkoholinius gėrimus pardavinėti nuo 10 iki 20 val., o sekmadieniais – nuo 10 iki 18 valandos.

Šis apribojimas nebus taikomas, pavyzdžiui, mažoms alaus darykloms, kurios pardavinėja savo pilstomus gėrimus ten, kur juos galima vartoti vietoje. Taip pat bus taikomos išimtys neapmuitinamoms parduotuvėms uostuose ir oro uostuose.

Kaip pranešama, siekiant paprastesnio reguliavimo, šie ribojimai nebus tiesiogiai siejami su darbo ir nedarbo dienomis. Tai reiškia, kad, pavyzdžiui, Gegužės 1-ąją, kuri šiemet yra trečiadienis, alkoholis būtų parduodamas nuo 10 iki 20 valandos.

Šiuo metu alkoholio Latvijoje galima įsigyti nuo 8 iki 22 val. visomis savaitės dienomis.

Alkoholio gamintojams atstovaujanti organizacija sako esanti pasirengusi pritarti kompromisui dėl alkoholio pardavimo laiko, tačiau gana skeptiškai vertina, kiek tai pakeis žmonių alkoholio vartojimo įpročius.

Kovo pabaigoje Saeimos komitetas jau pritarė siūlymui dėl minimo įstatymo pataisų uždraudžiant parduoti alkoholinius gėrimus jaunesniems nei 20 metų žmonėms.

Šiuo metu alkoholio Latvijoje gali nusipirkti 18 metų ir vyresni asmenys.

Saeimos komitetas toliau nagrinėja kitus pasiūlymus dėl Alkoholinių gėrimų apyvartos įstatymo pataisų, įskaitant internetinės prekybos alkoholiu apribojimus.

Įstatymo pataisoms dar turės pritarti Saeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas