Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos URM ragina latvius nevykti į Ukrainą, augant nerimui dėl Rusijos

Latvijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį paragino Latvijos piliečius be būtinybės nevykti į Ukrainą, augant nerimui dėl galimos Rusijos invazijos. Lietuva tokios rekomendacijos kol kas nėra paskelbusi.
Latvija
Latvija / 123RF.com nuotr.

Latvijos užsienio reikalų ministerija taip pat informavo, kad turi parengtus ambasados evakuacijos planus.

„Užsienio reikalų ministerija ragina Latvijos piliečius be būtinybės nevykti į Ukrainą ir ypač į Luhansko ir Donecko sritis, nes šiose srityse yra itin ribotos galimybės teikti konsulinę pagalbą“, – socialiniuose tinkluose paskelbė ministras Edgaras Rinkevičius.

Sekmadienį Jungtinių Valstijų (JAV) Valstybės departamentas pranešė, kad JAV nurodė Kijeve dirbančių savo diplomatų šeimų nariams išvykti iš Ukrainos „dėl besitęsiančios grėsmės“, kad Rusija įsiverš į šią šalį.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerija pirmadienį taip pat pranešė atšaukianti dalį savo ambasados Kijeve diplomatinių darbuotojų ir evakuosianti jų šeimų narius, reaguodama į „didėjančią grėsmę iš Rusijos“.

Tuo metu Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis pirmadienį pareiškė neįžvelgiantis priežasčių evakuoti Ukrainoje dirbančių Bendrijos diplomatų šeimų.

Ukraina pirmadienį pareiškė, kad Jungtinių Valstijų sprendimas evakuoti Kijeve dirbančių diplomatų šeimas ir dalį ne pačių būtiniausių darbuotojų dėl Rusijos karinio įsiveržimo grėsmės yra „per ankstyvas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas