Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Legiono „Rusijos laisvė“ kovotojas prognozuoja neramumus Rusijoje: „Wagner“ dabar eis prieš Maskvą

Po Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ lyderio Jevgenijaus Prigožino ir dviejų jo pavaduotojų žūties samdiniai pirmą kartą pareiškė pretenzijas Kremliaus diktatoriui Vladimirui Putinui. Apgauti kovotojai gali rimtai pakenkti jo režimui.
Legiono „Rusijos laisvė“ karys „Cezaris“
Legiono „Rusijos laisvė“ karys „Cezaris“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokią nuomonę interviu UNIAN išsakė legiono „Rusijos laisvė“ vado pavaduotojas, šaukiniu „Cezaris“.

„Nenuvertinkite pareiškimą padariusių „vagnerių“, kurie save laiko apgautais, išduotais. Atkreipkite dėmesį, anksčiau jie neturėjo priekaištų V.Putinui, o tik S.Šoigu ir V.Gerasimovui, o dabar jie pasakė, kad pagrindinis kaltininkas yra Kremliaus nykštukas“, – sakė jis.

Pasak jo, nepriklausomai nuo to, kokiu formatu „Wagner“ veiks prieš Maskvą, tai įneš didelę sumaištį ir paspartins Ukrainos pergalę:

„Ar tai bus „Teisingumo maršo 2:0“ kampanija, ar tai bus bandymas užgrobti kokį nors regioną ir įvesti jame savo valdymo sistemą, ar tai bus „Wagner“ sugrįžimas į Rusiją ir mažų bei didelių gaujų kūrimas – visa tai destabilizuos padėtį, visa tai pareikalaus didžiulių Kremliaus lėšų, ir tai vėl bus naudinga mums.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Legiono „Rusijos laisvė“ karys „Cezaris“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Legiono „Rusijos laisvė“ karys „Cezaris“

Kovotojas neatmeta galimybės, kad kai kurie „vagnerininkai“ pradės suprasti, kas yra tikrasis jų priešas, ir legionas „Rusijos laisvė“ yra pasirengęs su jais derėtis:

„Galbūt jiems ateis į sąmonę, kad reikia prisijungti prie mūsų, kad reikia nuplauti gėdą, kurią apsipylė krauju, kad reikia pabandyti kovoti už šviesesnę ateitį ir išsikovoti savo vietą joje. Taigi, neatmetu viso to...

Taip, šie žmonės kovojo prieš Ukrainą, jie žudė ukrainiečius, bet jei kada nors jiems nušvis, kad jie gali pagreitinti šio karo pabaigą, kad jie gali nubausti kaltininkus, tuomet mes suteiksime jiems tokią galimybę. Mes neuždarome durų. Visada raginome Rusijos opoziciją, kreipėmės į Rusijos saugumo pajėgas: kuo greičiau sustabdykime kraujo liejimą ir sunaikinkime blogį“, – sakė legiono „Rusijos laisvė“ kovotojas.

Taip pat „Cezaris“ tiki, kad gali pasikeisti Rusijos kariškių nuotaikos ir kad anksčiau ar vėliau jie pamatys šviesą bei papildys jų gretas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas