Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkija iš Prancūzijos gaus du stebėjimui skirtus palydovus, duomenys – 30 centimetrų tikslumu

Antradienį Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas pasirašė sutartį su savo kolega iš Prancūzijos Sebastienu Lecornu, pagal kurią Lenkija gaus du stebėjimo palydovus su priėmimo stotimi.
Žemė iš kosmoso
Žemė iš kosmoso, asociatyvinė nuotr. / 123RF.com nuotr.

Apie tai pranešė portalas eurointegration.com.ua, remdamasi „Lenkijos radiju“.

Pagal sutartį Lenkija galės naudotis Prancūzijos palydovų vaizdais. Šių palydovų dėka bus galima gauti duomenis 30 centimetrų tikslumu.

Prancūzijos gynybos ministras pabrėžė, kad svarbu, jog Lenkija taip pat turės savo palydovus, o ne naudosis tik prancūziškais prietaisais. Be to, pasak jo, per ateinančius penkerius metus jo šalyje bus sukurta 500 papildomų darbo vietų.

Pasak Lenkijos gynybos ministerijos vadovo, Prancūzijos palydovai papildys ir sustiprins Lenkijos kariuomenės atgrasymo ir išankstinio perspėjimo pajėgumus, taip pat jie bus naudojami civiliniais tikslais.

„Jie svarbūs ne tik kariuomenei, bet ir kitoms reikmėms, bus naudojami, pavyzdžiui, siekiant užkirsti kelią stichinėms nelaimėms, o tai labai svarbu ugniagesiams. Džiaugiuosi, kad taip bus gerokai praplėstos galimybės“, – sakė M.Blaszczakas.

Be to, Lenkijos ir Prancūzijos gynybos ministerijų vadovai aptarė paramą Ukrainai, ypač Varšuvos pajėgumų žvalgybos srityje didinimą pasitelkiant stebėjimo palydovus, kurie veiks kaip Prancūzijos ir Lenkijos grupės dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas