Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija išardė grupuotę, gabenusią migrantus per sieną su Baltarusija

Lenkijos pasieniečiai išaiškino tarptautinę neteisėto migrantų gabenimo grupuotę, kuri nelegaliai gabeno žmones į Europos Sąjungą (ES) per Lenkijos sieną su Baltarusija, ketvirtadienį pranešė Europolas.
Migrantai prie Baltarusijos sienos / Kacper Pempel / REUTERS
Migrantai prie Baltarusijos sienos / Kacper Pempel / REUTERS

Lenkija ne kartą kaltino Rusiją ir Baltarusiją organizuojant migrantų antplūdį prie jos rytinės sienos siekiant destabilizuoti regioną. Neteisėti migrantai prieš trejus metus taip pat užplūdo Lietuvą ir Latviją.

„Lenkijos pasienio apsaugos tarnyba, remiama Europolo, sėkmingai susidorojo su dideliu nusikalstamu tinklu, neteisėtai gabenusiu migrantus iš Baltarusijos ir Rusijos į ES“, – teigiama Hagoje įsikūrusių Europos policijos pajėgų ketvirtadienio pareiškime.

Anot pajėgų, migrantai, daugiausia iš Afganistano, Irano, Irako, Sirijos ir Egipto, į Baltarusiją atvyko legaliai, tiesiogiai arba per Rusiją.

Tinklas juos gabeno per ES išorės sieną, kur Lenkija ribojasi su Baltarusija ir kurią migrantai „kirto nelegaliai“, teigė pareigūnai.

„Migrantus Lenkijoje paimdavo kiti tinklo nariai ir automobiliu gabendavo į kitas ES šalis, daugiausia į Vokietiją“, – nurodė Europolas.

Grupuotė, sudaryta daugiausia iš Lenkijos, Rusijos ir Ukrainos piliečių, imdavo maždaug 5 tūkst. eurų užmokestį už vieną asmenį, kartais kriptovaliuta.

Už kelionę į Vakarų Europą migrantai vairuotojams Lenkijoje turėjo sumokėti dar 500 eurų.

Europolas pridūrė, kad šis tinklas „yra susijęs su maždaug 600 nelegalių migrantų neteisėto gabenimo atvejais“.

Vienas iš įtariamųjų, Rusijos pilietis, vadovavo automobilių nuomos įmonei Lenkijoje, tačiau dalyvavo grupuotės veikloje – samdė vairuotojus ir teikė transporto priemones jiems vežti po ES.

Pasienyje su Baltarusija patruliuojantys Lenkijos pasieniečiai šiemet sulaikė 321 asmenį, įtariamą nelegalios migracijos maršrutų organizavimu.

Šį mėnesį Lenkija paskelbė apie migracijos taisyklių pertvarką, pagal kurią neteisėtiems migrantams laikinai sustabdomos prieglobsčio teisės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento