Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkija pratęsė pasienio su Slovakija kontrolę

Lenkijos vyriausybė pratęsė pasienio patikrinimus, kuriais siekiama pažaboti migraciją per kaimyninę Slovakiją, ketvirtadienį pareiškė aukšto rango pareigūnas, oficialiam įstatymų leidiniui paskelbus, kad patikrinimai pratęsiami 20 dienų.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Migracija

„Šie patikrinimai duoda rezultatų“, – ketvirtadienį Lenkijos vidaus reikalų viceministras Maciejus Wasikas (Macejus Vonsikas) sakė visuomeniniam radijui.

Pirmą kartą Lenkija pasienyje su Slovakija kontrolę įvedė spalio 4 dieną. Iš pradžių patikrinimai buvo vykdomi 10 dienų, tačiau vėliau buvo pratęsti dar 20 dienų – iki lapkričio 2 dienos.

Šis žingsnis buvo priimtas reaguojant į tai, kad pastaruoju metu Slovakijoje padaugėjo migrantų ir prieglobsčio prašytojų, daugiausia iš Serbijos per Vengriją vykstančių į turtingesnes Vakarų Europos šalis.

Ketvirtadienį įsigaliojo naujas vidaus reikalų ministro Mariuszo Kaminskio (Marjušo Kaminskio) pasirašytas potvarkis, kuriuo patikrinimai vėl pratęsiami iki lapkričio 22 dienos.

Pagal reglamentą sieną su Slovakija galima kirsti aštuoniose kelių, trijose geležinkelio ir 11 pėsčiųjų perėjose, tačiau jos negalima kirsti tokiose vietose kaip takai Tatrų kalnuose.

Lenkijos vyriausybė teigia, kad jos sprendimai sugriežtinti kontrolę atitinka Šengeno kodeksą ir jais siekiama pažaboti nelegalių migrantų srautus, kurie į Europą patenka vadinamuoju Balkanų maršrutu.

Trečiadienį panašų sprendimą paskelbė Čekija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas