Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkiją skandina liūtys: varšuviečiai trečiadienio rytą į darbus plaukė

Kaimyninę Lenkiją jau kelios dienos siaubia rekordinės liūtys ir stiprios audros. Trečiadienio rytą itin nemaloniai jautiesi Varšuvos gyventojai, kadangi Lenkijos sostinėje per kelias valandas iškrito apie pusė mėnesio kritulių normos, tad potvyniai užliejo ne tik gatves, bet ir metro stotis.
Stiprios liūtys Lenkijos sostinėje
Stiprios liūtys Lenkijos sostinėje / „Twitter“ nuotr.

Per šešias trečiadienio nakties valandas Varšuvoje iškrito pusė kritulių normos, kiek paprastai Lenkijos sostinei tenka per visą liepos mėnesį. Tad rytas varšuviečiams nebuvo malonus – vandenyje skendo gatvės, kai kuriomis buvo sunku pravažiuoti.

Užpiltos buvo ir trys metro stotys. Kaip praneša tvn24.pl, traukiniai toliau važiavo, tačiau keleiviai negalėjo jų pasiekti, nes užlieti praėjimai.

Rytą, kai keleivių srautas didžiausias, strigo ir autobusų, tramvajų, traukinių eismas. Miesto pietinėje dalyje sunkiai judėjo automobiliai, tad Varšuvą sukaustė milžiniškos spūstys.

Per kelias valandas vanduo šiek tiek nuslūgo, lietus sumažėjo, tad Varšuva po truputį grįžta į kasdienį gyvenimą.

Lenkijos ugniagesiai gelbėtojai pastarosiomis dienomis turi išties daug darbo. Kaip praneša tvn24.pl, per dvi dienas gauta apie 2,2 tūkst. pranešimų dėl audrų ir stiprių liūčių padarytos žalos. Vėtros apgadino ar visiškai suniokojo apie 170 stogų, iš jų – 45 gyvenamųjų namų. Daugiausia gamtos stichijos nemalonumų pridarė Opolės, Lodzės apylinkėse, Mazovijoje. Išsiliejo upės Silezijoje, tačiau vanduo gana greitai slūgsta.

Lodzės vaivadijoje, Sulejove, per naktį iškrito rekordinis kiekis kritulių, 113 litrų vandens į kvadratinį metrą. Tai gerokai daugiau nei liepos mėnesio vidurkis, kuris siekia tik 80 litrų į kv.m.

Lenkijos sinoptikų teigimu, liūtys po truputį traukiasi į Rytus, nors lietaus šalyje dar galima sulaukti

„Twitter“ nuotr./Stiprios liūtys Lenkijos sostinėje
„Twitter“ nuotr./Stiprios liūtys Lenkijos sostinėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas